Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przeróbka przetwornicy avt2732

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przeróbka przetwornicy avt2732

Witam. Chciałbym przedstawić dwa pomysły na przerobienie znanego już wszystkim układu. Zamieściłem dwa schematy i czy będą one działać prawidłowo? pozdrawiam w tym pierwszym po lewej stronie jest pokazane jak ten układ wygląda oryginalnie, a po prawej po przeróbce.

Magików tu nie ma -> jakie jest zadanie ukladu poprawnionego?

Skomentuj

do zasilenia koncowek mocy w samochodzie. W sumie mam już ponad połowę układu zrobionego ale nie wiem czy ma to sens dalej składać?

Skomentuj

bez sensu jest takie rozwiazanie, lepiej dac mocniejsze mosfety , zadbac o ich wysterowanie i dac wieksze trafo niz podwajac te elementy.
        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
          Magików tu nie ma -> jakie jest zadanie ukladu poprawnionego?
          Zamieszczone przez tuba13031
          do zasilenia koncowek mocy w samochodzie. W sumie mam już ponad połowę układu zrobionego ale nie wiem czy ma to sens dalej składać?
          ponawiam pytanie - po co ci ta przeróbka?

Skomentuj

do zasilenia układu mos400 2szt. Chcę też to zrobić dla własnej satysfakcji :-D ten drugi układ gdzie sa 2 transformatory to podobny mam w wzmacniaczach: impulse sd1200 i velocity burning desireII. Są tam po dwa transformatory i mocniejsze już tranzystory tyle że nie mam schematów i chcę zrobić to na bazie tego avt.

Skomentuj

Zamieszczone przez tuba13031
              do zasilenia układu mos400 2szt
              Co to za uklad?? chyba nie chcesz powiedziec ze wzmacniacz mosfet 400w?
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

to jest układ z mosfetami o napieciu +/- 80V ale to nie jest holton tylko jakiś inny z cartonaudio mam wersję słabszą i jest dobra

Skomentuj

zapomnij o robieniu tego wzmaka na przetwornicy osobiscie znam 1 przypadek osoby ktorej udalo sie zrobic cos pozadnego, sam tez probowalem.
                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czemu mam zapomnieć? Chciałem się tylko dowiedzieć czy wyżej umieszczone układy będą w stanie pracować prawdłowo i tyle :-D

Skomentuj

jeśli dla sportu to jasne, jeśli do stosowania na codzień w samochodzie to taniej i bezpieczniej jest kupić gotowy wzmacniacz do tego własnie przeznaczony.
                      Widziałem już parę zapalających się diyowych wzmaków , choć faktem jest też że większość projektowana przez MDCSa...

Skomentuj

Czaruję...
                      X