witam moje pytanie tyczy tego wzmacniacza do suba... da sie z niego cos wiecej wycisnac?? z tego co widze na plytce sa miejsca na 6 tranzystorow a wstawione sa 4, do kazdego tranzystora maly rezystor i duzy bialy, ich tez nie ma na plytce sa 4 a miejsc na 6, ale jest jakas mozliwosc dostawienia tych tranzystorow i jakie kozyszci z tego wynikna?? co dokladnie trzeba zmieniac... i czy mozna np wogle wstawic tu inne tranzystory?? standardowo sa irfp150n czytalem ze przydaly by sie na wieksze napiecie a nie na 100v... nie wiem chce sobie go troche ulepszyc wiec pytam jak sie do tego zabrac i czy mozliwe jest wstawienie wszystkich 6 tranzystorow i jakie zmiany jeszcze sie z tym wiaza i co mozna zmienic by polepszyc jego jakosc.
http://www.matronix.pl/?cmd=WXP3K_VIP
[ Dodano: 2009-04-12, 16:38 ]
z tego co sobie poczytalem to jesli dobrze rozumiem moge wstawic tranzystory irfp250n lub np irfp260n ktore lepsze?? ja chyab sklanialbym sie po opiniach do irfp250n - mowa wtedy o wymianie rowniez tych ktore juz sa a nei dostawieniu tych jako nowe, czyli albo 4 tak jak jest tyle ze irfn250n lub 260n albo juz 6 wtedy tranzystorow 250n lub 260n... z tego co sie naczytalem moge wstawic te tranzystory ale bedzie trzeba zmienic wartosci rezystorow tak?? jak tak to na jakie ?? i ogolnie prosze od razu powiedziec czy 4 czy 6 dawac... i ktore rezystory nalezy zmienic i oczywiscie dostawic te brakujace jelsi wstawie 6 tranzystorow...
http://www.matronix.pl/?cmd=WXP3K_VIP
[ Dodano: 2009-04-12, 16:38 ]
z tego co sobie poczytalem to jesli dobrze rozumiem moge wstawic tranzystory irfp250n lub np irfp260n ktore lepsze?? ja chyab sklanialbym sie po opiniach do irfp250n - mowa wtedy o wymianie rowniez tych ktore juz sa a nei dostawieniu tych jako nowe, czyli albo 4 tak jak jest tyle ze irfn250n lub 260n albo juz 6 wtedy tranzystorow 250n lub 260n... z tego co sie naczytalem moge wstawic te tranzystory ale bedzie trzeba zmienic wartosci rezystorow tak?? jak tak to na jakie ?? i ogolnie prosze od razu powiedziec czy 4 czy 6 dawac... i ktore rezystory nalezy zmienic i oczywiscie dostawic te brakujace jelsi wstawie 6 tranzystorow...
Skomentuj