Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pięć mostków na TDA 2030 plus TDA 7294?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez qwerty67
    Po prostu się pytam jak to się ma do oglądania na tym filmów bo nie słyszałem nigdy wzmacniacza na tej kostce. Jak nie ta to jaka?
    a ja slyszalem. mialem w naprawie kino domowe na tych scalakach. 7 kostek w jednej obudowie z subem.
    grac to gralo ale nic nadzwyczajnego. szczerze mowiac to juz bym wolal zastosowac TA8210AH i zasilac to zasilaczem do kompa z odzysku...
    moc podobna a jakos brzmienie mi bardziej przypadlo do gustu

Jakie głośniki do tego
    najtansze coaxiale samochodowe do satelitek i np ARN 226 do suba. kino tanie a napewno lepsze niz nie jeden zestaw plastikowy

tylko musisz sie pobawic z potencjometrem :???:

Skomentuj

Polecam publikację AVT - nie do końca 5.1 ale prosta droga do 5.1 lub 10.1
      http://www.sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT2343.pdf -

Skomentuj

Ale wy naprawdę nie rozumiecie. Chcę 5.1 nie stereo, jeśli nie 2030 to może coś innego, poczytaj wszystkie moje posty, mam sprzęt i zaplecze części nie jestem pierwszym lepszym z lutałką za 3 zł.
        raczej ciezko cie zrozumiec bo sam nie wiesz co chcesz, gdybyc byl elektronikiem to bys tak prostackich pytan nie zadawal.

skoro ma byc tanio to znaczy ze trafo z odzysku wiec napisz najpierw jakie masz trafo a wtedy bedzie mozna dopasowac do niego koncowki.

Skomentuj

Kolego, zależy jak duży masz pokój na te 5 mostków na 2030 i 7294.
          2030 można wykorzystać z pojedynczym napięciem a 7294 zasilać symetrycznym. Wszystko zależy czy chcesz słuchać muzyki na full czy oglądać filmy. Ja zrealizowałbym coś takiego
          TDA2030 2x15W.

Kiedyś miałem złożone coś podobnego. Działało w stopniu zadowalającym w stosunku do kosztów poniesionych i nie był to mostek na 2030. Można zrobić wg tego 5 kanałów.

Skomentuj

Wg mnie idea bez sensu, tda7294 kosztują po 7zł, czyli tyle samo co dwa tda2030 , a brzmieniowo jednak o klasę wyżej conajmniej.
            TDA2030 to dość kiepska kostka...

Skomentuj

Takero, a co ma kiepskiego oprócz mocy ?, przecież wysokie tony i średnicę ma super :wink: , mi tylko basu brakowało, jednak te 3,5A prądu chwilowego to za mało.

Skomentuj

ale po jakiego #### kontynujecie stary temat niepotrzebnie odsiwezony? :???:

Skomentuj

Czaruję...
                X