Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy! :( Volumer AVT-5185 problem...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://files.tomekk.org/volumer_attiny13/

Tam znajduje sie wszystko do tego mini ukladu.
    Wsad do procka, wykaz elementow, zrodlo programu etc etc.

Pliki beda tam zawsze, czasem jakby link nie byl dostepny to wystarczy sprawdzic pozniej.
    Zasilanie to tak jak na obrazku, przynajmniej zeby te 9V AC i 200mA bylo podane na uklad.

W razie czego pisac do mnie na PM, nie robmy burdelu.

Skomentuj

Układzik dotarł, teraz kilka dni testów(jak na razie nie budzi zastrzeżeń)

Skomentuj

Odświeże trochę wątek.... i wrócę do tematu. Uruchomiłeś tego Volumera?
        Bo jak miałeś takie kłopoty, to możliwe że wina może leżeć w tym, że sygnał audio do tego DSa musi być doprowadzony ze składową stałą.

Sytuacja podobnie ma się jak tu: AVT5206

Skomentuj

ro_beri, leży sobie i nie działa, nie mam czasu ani ochoty sprawdzać go znów, wysyłać itp, z resztą w AVT nie maja tych dsow teraz;/

Skomentuj

Fakt... ostatnio coś im sporo rzeczy znika...:/

Skomentuj

Podrzuc schemat tego wolumera bo ktos na audiostereo stwierdzil ze tak jest jakis blad.

Mozesz mi wyslac ten uklad, mam troche czasu to bym na niego zerknal. Duzy chyba nie jest wiec w kopercie babelkowej duzo wysylka nie bedzie kosztowac.
              Adres na PW.

Skomentuj

irku

Skomentuj

Poniewaz wyprowadzenia potencjometru wisza w powietrzu to wazne bedzie podlaczenie zewnetrzne. Na pewno L0 L1 trzeba zewrzec do masy. Brak tego polaczenia (polaryzacji potencjometru wzgledem napiecia zasilania) moze powodowac wspomniane nieprawidlowe dzialanie.

Skomentuj

irek, nie ma sprawy, mogę CI go podesłać... Podaj mi tylko adres na Pw to Ci go wyślę listem poleconym...

Skomentuj

Czaruję...
                    X