Przed chwilą od kolegi Hugo dowiedziałem się że ta kostka może pracować w takim trybie. Tak się składa że w moim NE013 siedzi właśnie takie tda i zastanawiam się czy możliwe by było dołączenie drugiego. Nie wiem tylko jak takie coś zrobić. Czy musze skopiować ten kit który posiadam i jakoś je razem połączyć? Trafo mam 2x28V 200VA. Obciążenie 4Ohm.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
7294s master/slave
Collapse
X
-
Note już przeglądałem ale nie wiem jak to się stało że przeoczyłem jedną strone. Teraz widze że druga kość jest dołączona równolegle z pierwszą. Tylko różnią się połączeniem nóżek 7-11. Moje pytanie dotyczy konkretnego kitu NE013. Czy można w tym NE013 dolutować drugiego tda do pierwszego i już? Czy coś na tym zyskam?
Skomentuj
-
Bo teraz mam jednego tda7294s na 2x40v a nawet 42v w spoczynku i do tego głośnik 4Ohm. Strasznie się grzeje i czasem pierdzi bo się zabezpieczenie włącza z powodu przegrzewania. Myślałem że dołączenie drugiego tda zlikwiduje ten problem i może przy okazji moc podniesie.
p.s. Masz racje Irek ale nie mam kasy żeby zmienić też trafo bo na tym to mocy już nie zwiększe za bardzo.
Skomentuj
-
Ważne, że już wszystko jasne. Mam jeszcze jedno pytanko czy jeżeli na jednego tda dam 2x42v i uda mi się go odpowiednio schłodzić to czy odda on taką samą moc co 2 tda równolegle przy tym samym zasilaniu i tym samym obciążeniu (4Ohm)? Czy chodzi tylko o podzielenie mocy strat jednej kości na dwie?
Skomentuj
Skomentuj