Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panel Irka sub 150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A nie lepiej zrobic samemu?

Skomentuj

nie, bo nie mam na to czasu.

Zamieszczone przez pegelmesser
      ten też jest na tda tylko że w mostku
      racja... wiec przy 4ohm slabo... :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
        A nie lepiej zrobic samemu?
        Lepiej to na pewno nikomu sie nie uda ale taniej na pewno :)

Elektronika to jeszcze pol biedy ale mechanike to ja juz widzialem tak fatalne konstrukcje z blachy chyba po wiadrze a otwory chyba gwozdziem wybijane. Nie dalo sie na to patrzec. Lepsze czesci elektoroniczne to zaden problem ale narzedzia slusarskie to juz nie taka prosta sprawa.

Skomentuj

Etam przesadzasz. Ludzie robia takie cuda diy ze fabryczne obudowy odpadaja.

Skomentuj

w stolarce i glosnikach tak ale nie w elektronice. Elektronika stoi na zwyt wysokim poziomie ze przecietny amator mogl zaprojektowac cos pozadnego.
            A jesli chodzi o slusarke to owszem widzialem DIY cuda ale takie rzeczy tylkko robia Ci co maja pod reka maszyny CNC itp. A i tak koszty tego sa ogromne. Na koncu sie okazuje ze cudowna obudowa rodem z Krella a wzmacniacz buczy albo sie wzbudza. Wszystko juz widzialem tylko pozadnego DIY wzmacniacze jeszcze nie.

Skomentuj

Panowie w takim razie co polecacie ? Czy widział ktoś panel na dobrej parce tranzystorów ? Myślę że to piwinno wystarczyć do 12m. Na allegro wszystko na tda7294...

Skomentuj

Sa dwa podobne tematy w ktorych doszlismy do wniosku ze najlepiej kupic gotowego suba firmy VK (300zl) wziasc z niego panel (w miare sensownie wyglada) a reszte wywalic albo sprzedac :)

Skomentuj

faktycznie nie pomyslalem o tym :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                    Elektronika to jeszcze pol biedy ale mechanike to ja juz widzialem tak fatalne konstrukcje z blachy chyba po wiadrze a otwory chyba gwozdziem wybijane. Nie dalo sie na to patrzec. Lepsze czesci elektoroniczne to zaden problem ale narzedzia slusarskie to juz nie taka prosta sprawa.
                    Zamieszczone przez irek
                    w stolarce i glosnikach tak ale nie w elektronice. Elektronika stoi na zwyt wysokim poziomie ze przecietny amator mogl zaprojektowac cos pozadnego.
                    A jesli chodzi o slusarke to owszem widzialem DIY cuda ale takie rzeczy tylkko robia Ci co maja pod reka maszyny CNC itp. A i tak koszty tego sa ogromne. Na koncu sie okazuje ze cudowna obudowa rodem z Krella a wzmacniacz buczy albo sie wzbudza. Wszystko juz widzialem tylko pozadnego DIY wzmacniacze jeszcze nie.
                    Właśnie amator ma w elektronice szanse prześcigną producentów profesjonalnych, jak zresztą robią to krótkofalowcy których urządzenia przewyższają parametrami urządzenia fabryczne.

Co do obudów i kolumn podobnie.

http://picasaweb.google.com/brencik/...CZLAMPOWYECL82

Nie użyłem żadnej CNC ani gwoździa do wybijania dziur. Nic mi się nie wzbudza, zero brumu, szumu i czego tam jeszcze.

Skomentuj

brencik Twój jeszcze szału nie robi że tak się wyrażę :razz: Mam nadzieje że mój pokażeni niedługo :smile:

Skomentuj

Szału może nie robi ale niewiele jest porzadnie wykonanych konstrukcji wzmacniaczy, tym bardziej lampowych. Także na tym forum. Z założenia miał byc prosty. Czekamy zatem na Twój.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                          Właśnie amator ma w elektronice szanse prześcigną producentów profesjonalnych.
                          Co do obudów i kolumn podobnie.

http://picasaweb.google.com/brencik/...CZLAMPOWYECL82

Nie użyłem żadnej CNC ani gwoździa do wybijania dziur. Nic mi się nie wzbudza, zero brumu, szumu i czego tam jeszcze.
                          Nie w tym samym budzecie!!!

A to ze ma szanse to tak jak kazdy ma szanse wygrac w totka.

Nalezy rozdzielac to co robimy dla siebie pod wlasne upodobania od tego co robi sie firmowo, hurtowo. Amator nie ma odpowiedniej wiedzy i sprzetu pomiarowego zeby zrobic cos doskonalszego niz duza firma.

Skoro twierdzisz ze twoj wzmacniacz lampowy jest lepszy od tych na rynku to sprobuj go sprzedac. Ja bym w zyciu go nie kupil. Metalowa puszka z dwoma lampami i jedna galka, bez zadnych opisow, nawet nie wiadomo co to jest? Na kim ma to robic wrazenie?
                          Pewnie nie zmierzyles zadnych parametrow bo nie masz (nie wiesz) czym..
                          No i czy to Twoj projekt czy klon z netu? Bo jak klon to co tak na prawde sam zrobiles, metalowa puszke?

Zrobic cos dla siebie jest bardzo latwo ale zrobic cos co spodoba sie ludziom jest o wiele trudniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                            Nie w tym samym budzecie!!!
                            Moj budżet był 50zł a widzisz jak sie udało!

Zamieszczone przez irek
                            Amator nie ma odpowiedniej wiedzy i sprzetu pomiarowego zeby zrobic cos doskonalszego niz duza firma.
                            Tu się mylisz.
                            Wystarczy przejrzec wiele konstrukcji, nie tylko lampowych.
                            Przykłąd http://www.jogis-roehrenbude.de/Lese...n-6C33-Amp.htm ale nie tylko to, obejrzyj sobie cala strone.

Zamieszczone przez irek
                            Skoro twierdzisz ze twoj wzmacniacz lampowy jest lepszy od tych na rynku to sprobuj go sprzedac.
                            A gdzie ja tak twierdze?
                            Moze i sprzedam, juz paru chetnych jest dac za niego łądnych pare stówek.

Zamieszczone przez irek
                            Metalowa puszka z dwoma lampami i jedna galka
                            Hehe uniamp nie ma zadnej gałki a sie sprzedaje...

Zamieszczone przez irek
                            Pewnie nie zmierzyles zadnych parametrow bo nie masz (nie wiesz) czym..
                            Oj mam czym. I porobiłem juz troche pomiarów.

Zamieszczone przez irek
                            No i czy to Twoj projekt czy klon z netu? Bo jak klon to co tak na prawde sam zrobiles, metalowa puszke?
                            To nie jest zaden klon, cały schemat jest moj samodzielnie zaprojektowany. Obudowa takze, wykoniae obudowy i mechanika zajmuje 10x wiecej czasu niz elektronika stad wiem dlaczego nei ma nadal obudowy do uniampa bo plytki to nie problem zrobic i polutowac

Skomentuj

juz paru chetnych jest dac za niego łądnych pare stówek.
                              :lol: parę to chyba 2-3...

Skomentuj

Zgadza się, ale nie PLN a EUR. :mrgreen:

Skomentuj

Zgadza się, ale nie PLN a EUR. :mrgreen:
                                  ta... Pewnie ludzie z AS chcą go kupić bo są zachwyceni Twoim wzmakiem :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                                    Pewnie ludzie z AS chcą go kupić bo są zachwyceni Twoim wzmakiem :lol:
                                    Niee to sa idioci z ktorymi ciezko nawet dyskutowac logicznie. Mam swoj rynek na ktorym uplynniam sprzet.

Skomentuj

Kazdy moze znalezc swoja nisze rynkowa tylko ze to nie jest sposob na zarabianie pieniedzy tylko hobby. Wiec co to ma wspolnego z firmowych sprzetem audio?

Gdybym ja podliczyl godziny jakie spedzilem na konstruowaniu uniampa to po wyprodukowaniu kosztowalby tyle ze od razu znalazlby sie w klasie Hi-End.

Uniamp150 bedzie jedyna pelna konstrukcja w necie. Niestety dlugo to trwa, ale niedlugo bedzie wszystko pokazane i dostepne dla kazdego. Obudowa, zdalne, barwa itd itp..

Skomentuj

Niestety z elektroniki nie da sie dzis wyzyc, przynajmniej nie z konstruowania, Ew serwis jeszcze jako tako kuleje.

Skomentuj

Jak to nie, przcież są w sklepach sprzęty elektroniczne i ktoś z tego żyje inaczej by tego nie produkowano. To raczej serwisy popadały, jeszcze jak ktoś powynosił coś z unitrowskich serwisów to mógł założyć serwis a teraz za sprzęt zapłacisz minimum kilkadzisiąt tyś zł. wiec naprawa się nie zwróci nigdy. Właściwie nowe serwisy nie powstają , ciągną nadal te które mają sprzęt pokomunistycznie wykopiony/załatwiony.

Obecnie tylko projektowanie i produkcja się opłaca, ludzie po awarii sprzętu kupują nowy a stary idzie do kosza.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X