A nie lepiej zrobic samemu?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Panel Irka sub 150
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pegelmesserA nie lepiej zrobic samemu?
Elektronika to jeszcze pol biedy ale mechanike to ja juz widzialem tak fatalne konstrukcje z blachy chyba po wiadrze a otwory chyba gwozdziem wybijane. Nie dalo sie na to patrzec. Lepsze czesci elektoroniczne to zaden problem ale narzedzia slusarskie to juz nie taka prosta sprawa.
Skomentuj
-
w stolarce i glosnikach tak ale nie w elektronice. Elektronika stoi na zwyt wysokim poziomie ze przecietny amator mogl zaprojektowac cos pozadnego.
A jesli chodzi o slusarke to owszem widzialem DIY cuda ale takie rzeczy tylkko robia Ci co maja pod reka maszyny CNC itp. A i tak koszty tego sa ogromne. Na koncu sie okazuje ze cudowna obudowa rodem z Krella a wzmacniacz buczy albo sie wzbudza. Wszystko juz widzialem tylko pozadnego DIY wzmacniacze jeszcze nie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekElektronika to jeszcze pol biedy ale mechanike to ja juz widzialem tak fatalne konstrukcje z blachy chyba po wiadrze a otwory chyba gwozdziem wybijane. Nie dalo sie na to patrzec. Lepsze czesci elektoroniczne to zaden problem ale narzedzia slusarskie to juz nie taka prosta sprawa.Zamieszczone przez irekw stolarce i glosnikach tak ale nie w elektronice. Elektronika stoi na zwyt wysokim poziomie ze przecietny amator mogl zaprojektowac cos pozadnego.
A jesli chodzi o slusarke to owszem widzialem DIY cuda ale takie rzeczy tylkko robia Ci co maja pod reka maszyny CNC itp. A i tak koszty tego sa ogromne. Na koncu sie okazuje ze cudowna obudowa rodem z Krella a wzmacniacz buczy albo sie wzbudza. Wszystko juz widzialem tylko pozadnego DIY wzmacniacze jeszcze nie.
Co do obudów i kolumn podobnie.
http://picasaweb.google.com/brencik/...CZLAMPOWYECL82
Nie użyłem żadnej CNC ani gwoździa do wybijania dziur. Nic mi się nie wzbudza, zero brumu, szumu i czego tam jeszcze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencikWłaśnie amator ma w elektronice szanse prześcigną producentów profesjonalnych.
Co do obudów i kolumn podobnie.
http://picasaweb.google.com/brencik/...CZLAMPOWYECL82
Nie użyłem żadnej CNC ani gwoździa do wybijania dziur. Nic mi się nie wzbudza, zero brumu, szumu i czego tam jeszcze.
A to ze ma szanse to tak jak kazdy ma szanse wygrac w totka.
Nalezy rozdzielac to co robimy dla siebie pod wlasne upodobania od tego co robi sie firmowo, hurtowo. Amator nie ma odpowiedniej wiedzy i sprzetu pomiarowego zeby zrobic cos doskonalszego niz duza firma.
Skoro twierdzisz ze twoj wzmacniacz lampowy jest lepszy od tych na rynku to sprobuj go sprzedac. Ja bym w zyciu go nie kupil. Metalowa puszka z dwoma lampami i jedna galka, bez zadnych opisow, nawet nie wiadomo co to jest? Na kim ma to robic wrazenie?
Pewnie nie zmierzyles zadnych parametrow bo nie masz (nie wiesz) czym..
No i czy to Twoj projekt czy klon z netu? Bo jak klon to co tak na prawde sam zrobiles, metalowa puszke?
Zrobic cos dla siebie jest bardzo latwo ale zrobic cos co spodoba sie ludziom jest o wiele trudniej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekNie w tym samym budzecie!!!
Zamieszczone przez irekAmator nie ma odpowiedniej wiedzy i sprzetu pomiarowego zeby zrobic cos doskonalszego niz duza firma.
Wystarczy przejrzec wiele konstrukcji, nie tylko lampowych.
Przykłąd http://www.jogis-roehrenbude.de/Lese...n-6C33-Amp.htm ale nie tylko to, obejrzyj sobie cala strone.
Zamieszczone przez irekSkoro twierdzisz ze twoj wzmacniacz lampowy jest lepszy od tych na rynku to sprobuj go sprzedac.
Moze i sprzedam, juz paru chetnych jest dac za niego łądnych pare stówek.
Zamieszczone przez irekMetalowa puszka z dwoma lampami i jedna galka
Zamieszczone przez irekPewnie nie zmierzyles zadnych parametrow bo nie masz (nie wiesz) czym..
Zamieszczone przez irekNo i czy to Twoj projekt czy klon z netu? Bo jak klon to co tak na prawde sam zrobiles, metalowa puszke?
Skomentuj
-
Kazdy moze znalezc swoja nisze rynkowa tylko ze to nie jest sposob na zarabianie pieniedzy tylko hobby. Wiec co to ma wspolnego z firmowych sprzetem audio?
Gdybym ja podliczyl godziny jakie spedzilem na konstruowaniu uniampa to po wyprodukowaniu kosztowalby tyle ze od razu znalazlby sie w klasie Hi-End.
Uniamp150 bedzie jedyna pelna konstrukcja w necie. Niestety dlugo to trwa, ale niedlugo bedzie wszystko pokazane i dostepne dla kazdego. Obudowa, zdalne, barwa itd itp..
Skomentuj
-
Jak to nie, przcież są w sklepach sprzęty elektroniczne i ktoś z tego żyje inaczej by tego nie produkowano. To raczej serwisy popadały, jeszcze jak ktoś powynosił coś z unitrowskich serwisów to mógł założyć serwis a teraz za sprzęt zapłacisz minimum kilkadzisiąt tyś zł. wiec naprawa się nie zwróci nigdy. Właściwie nowe serwisy nie powstają , ciągną nadal te które mają sprzęt pokomunistycznie wykopiony/załatwiony.
Obecnie tylko projektowanie i produkcja się opłaca, ludzie po awarii sprzętu kupują nowy a stary idzie do kosza.
Skomentuj
Skomentuj