Ostatnio zauważyłem ten wzmacniacz w sklepie po bardzo przystępnej cenie:http://www.advanceelectronic.pl/cgib...1&sid=531fc07b . I tu mam do was pytanie czy ktoś go składał i kupował w tym sklepie???.Wszelkie porady mile widziane bo zamierzam go kupić tylko nie jestem pewien czy to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co sądzicie o tym Holtonie 200
Collapse
X
-
To jest przystepna cena? Tyle to kosztuja czesci do uniampa ktory jest stereofoniczny ma wszelkie zabezpieczenia i to liczac razem z zasilaczem. A wszystko jest na jednej plytce.
Tu masz wszystko o holtonie:
http://www.diyaudio.pl/portal.php?show=24
Jak na razie zadna firma robiaca kity nie poprawila tego ukladu bo oni tylko chca zarabiac pieniadze a o elektronice maja nikle pojecie.
-
Zamieszczone przez mych3za 60zł skompletujesz części na 2 holtony 200, tranzystory 8x4zł=32 i zostaje 30zł na pozostałe części.
samo PCB w altronie kosztuje 30zł + wysyłki elementów z sklepu na necie i wyjdzie ci tyle samo
chyba ze osoba składająca sama robi PSB wtedy wiadomo
ale widzę że w zakladce maja po 15zł PCb więc nic tylko brać PCB i poszukac taniego sklepu z częsciami
Skomentuj
-
Ja osobiscie odradzam zakup gotowych płytek "kitowców" bo są beznadziejnej jakości przylutować element jeszcze można ale jak chce wylutować to można zaobserwować utrate punktu lutowniczego i kawałka ścieżki (potem zabawa w zworki) jeszcze ta cena 8zł sztuka, za 16zł można kupić 2 opakowania nadsiarczanu sodu(wystarczy na 15 płytek) + spory kawał laminatu no i radość z wykonania samodzielnie płytki bezcenna i płytka w super jakości :razz:
No i jeszcze jak przykręcić tranzystory do radiatora.
Skomentuj
-
A to czyli kicha:((((
Jest taka sprawa bo ja muszę nagłośnić sylwestra na +/- 65 osób a sala jest długości jakieś 16-18m a szer. ok 4.5 metra i mam tego Eltrona 100u i oryginalne do niego kolumny. Głośniki w nich to tonsile 30cm 30W 8R 2x na kolumnę. Razem kolumna ma 60W 4R czyli dwie mają 120W i 8R szeregowo. Dźwięk eltrona mnie nie zadowala i chciałem zrobić po taniości tego holtona 200. Mam na sam układ bez obudowy i trafa 80zł. Jeżeli chodzi o trafa to kolega ma cały arsenał(ok. 30 szt. z różnych wzmacniaczy) i mi pożyczy takie jakie będzie trzeba. Ja też myślałem o tej końcówce http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic220184.html ale czy nie będzie za słaba na tą sale i kolumny. Ja wiem, że wzmak musi mieć prawidłowo trochę mniejszą moc niż głośniki wiec... tu mam do was pytanie czy ten hexfet z linku to nie będzie za mało??? Mam na myśli wersję z irfp9240 i irfp240 na wyjściu.
Skomentuj
-
Zapomniałem dodać, że wszystkie glośniki w tych kolumnach były regenerowane i dolne są przerobione na niskotonowe. I te kolumny aż tak źle nie grają na tej sali. Gdy podłączone były pod soundmana 400A 4x100w mosfet to on ładnie je kontrolował i grały o niebo lepiej niż na eltronie.Ale niestety soundman leży zepsuty bo był pożyczony komuś kto nie ma zbytniego pojęcia i poleciała płytka zasilacza jedna i wszystkie diody prostownicze w obu . I czekam na mostek prostowniczy.Swoją drogą niezły ten wzmacniacz. A ta moc z tego hexfeta to będzie za mało czy od biedy może być???
Skomentuj
-
Kombinujesz i kombinujesz a na razie kompletnie nic nie wykominowales. Do sylwestra to na pewno nie zdazysz. Trzeba bylo zrobic wzmacniacz na TDA7294 i po klopocie.
Zreszta zabierasz sie do tego od dupy strony bo jak masz jakies trafa to najpierw trzeba ocenic jaka maja moc i napiecia a potem szukac do nich wzmacniacza. To od trafa zalezy moc wyjsciowa a nie od koncowki. Ale nie kazde trafo mozna podlaczyc do kazdej koncowki.
Skomentuj
Skomentuj