Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzicie o tym Holtonie 200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sądzicie o tym Holtonie 200

Ostatnio zauważyłem ten wzmacniacz w sklepie po bardzo przystępnej cenie:http://www.advanceelectronic.pl/cgib...1&sid=531fc07b . I tu mam do was pytanie czy ktoś go składał i kupował w tym sklepie???.Wszelkie porady mile widziane bo zamierzam go kupić tylko nie jestem pewien czy to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto.

To jest przystepna cena? Tyle to kosztuja czesci do uniampa ktory jest stereofoniczny ma wszelkie zabezpieczenia i to liczac razem z zasilaczem. A wszystko jest na jednej plytce.

Tu masz wszystko o holtonie:
    http://www.diyaudio.pl/portal.php?show=24

Jak na razie zadna firma robiaca kity nie poprawila tego ukladu bo oni tylko chca zarabiac pieniadze a o elektronice maja nikle pojecie.

Skomentuj

Poza tym popatrzcie na umieszczenie tranzystorów mocy! jak toto do radiatora przymocować!

Skomentuj

za 60zł skompletujesz części na 2 holtony 200, tranzystory 8x4zł=32 i zostaje 30zł na pozostałe części.

Skomentuj

Zamieszczone przez szrapnel76
          Poza tym popatrzcie na umieszczenie tranzystorów mocy! jak toto do radiatora przymocować!
          Normalnie - radiator jest "pod" płytką.

Skomentuj

Zamieszczone przez mych3
            za 60zł skompletujesz części na 2 holtony 200, tranzystory 8x4zł=32 i zostaje 30zł na pozostałe części.
            za 60zł to nie drogo
            samo PCB w altronie kosztuje 30zł + wysyłki elementów z sklepu na necie i wyjdzie ci tyle samo
            chyba ze osoba składająca sama robi PSB wtedy wiadomo

ale widzę że w zakladce maja po 15zł PCb więc nic tylko brać PCB i poszukac taniego sklepu z częsciami

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
              ale widzę że w zakladce maja po 15zł PCb więc nic tylko brać PCB i poszukac taniego sklepu z częsciami
              Tylko pewnie nie znajdzie sie jednego w ktorym sa wszystkie i zaplaci sie wtedy dodatkowo 3x15ł=60zl za same przesylki.

Skomentuj

Ja osobiscie odradzam zakup gotowych płytek "kitowców" bo są beznadziejnej jakości przylutować element jeszcze można ale jak chce wylutować to można zaobserwować utrate punktu lutowniczego i kawałka ścieżki (potem zabawa w zworki) jeszcze ta cena 8zł sztuka, za 16zł można kupić 2 opakowania nadsiarczanu sodu(wystarczy na 15 płytek) + spory kawał laminatu no i radość z wykonania samodzielnie płytki bezcenna i płytka w super jakości :razz:
                No i jeszcze jak przykręcić tranzystory do radiatora.

Skomentuj

A to czyli kicha:((((
                  Jest taka sprawa bo ja muszę nagłośnić sylwestra na +/- 65 osób a sala jest długości jakieś 16-18m a szer. ok 4.5 metra i mam tego Eltrona 100u i oryginalne do niego kolumny. Głośniki w nich to tonsile 30cm 30W 8R 2x na kolumnę. Razem kolumna ma 60W 4R czyli dwie mają 120W i 8R szeregowo. Dźwięk eltrona mnie nie zadowala i chciałem zrobić po taniości tego holtona 200. Mam na sam układ bez obudowy i trafa 80zł. Jeżeli chodzi o trafa to kolega ma cały arsenał(ok. 30 szt. z różnych wzmacniaczy) i mi pożyczy takie jakie będzie trzeba. Ja też myślałem o tej końcówce http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic220184.html ale czy nie będzie za słaba na tą sale i kolumny. Ja wiem, że wzmak musi mieć prawidłowo trochę mniejszą moc niż głośniki wiec... tu mam do was pytanie czy ten hexfet z linku to nie będzie za mało??? Mam na myśli wersję z irfp9240 i irfp240 na wyjściu.

Skomentuj

Zamieszczone przez PIRUL
                    Ja wiem, że wzmak musi mieć prawidłowo trochę mniejszą moc niż głośniki wiec...
                    że co? :roll:

Skomentuj

Do sylwestra to kolego moze zdazysz kupic tranzystory do teych wzmacniaczy co planujesz. A naglosnienie lepiej zlec pozradnej firmie, co wstydu nie bedzie i ofiar.

Skomentuj

Zapomniałem dodać, że wszystkie glośniki w tych kolumnach były regenerowane i dolne są przerobione na niskotonowe. I te kolumny aż tak źle nie grają na tej sali. Gdy podłączone były pod soundmana 400A 4x100w mosfet to on ładnie je kontrolował i grały o niebo lepiej niż na eltronie.Ale niestety soundman leży zepsuty bo był pożyczony komuś kto nie ma zbytniego pojęcia i poleciała płytka zasilacza jedna i wszystkie diody prostownicze w obu . I czekam na mostek prostowniczy.Swoją drogą niezły ten wzmacniacz. A ta moc z tego hexfeta to będzie za mało czy od biedy może być???

Skomentuj

sala ma 80m2 to tym sprzętem nie dasz rady zapewnić minimalnego ciśnienia i jakości.Zrób tak jak napisał pegelmesser
                          A naglosnienie lepiej zlec pozradnej firmie, co wstydu nie bedzie i ofiar

Skomentuj

wymiary to ja podałem na oko i są raczej zawyżone niż zaniżone. Jeśli chodzi o szer. to jest dobra lecz o długość to bym se nie dal ręki uciąć.

Skomentuj

Kombinujesz i kombinujesz a na razie kompletnie nic nie wykominowales. Do sylwestra to na pewno nie zdazysz. Trzeba bylo zrobic wzmacniacz na TDA7294 i po klopocie.

Zreszta zabierasz sie do tego od dupy strony bo jak masz jakies trafa to najpierw trzeba ocenic jaka maja moc i napiecia a potem szukac do nich wzmacniacza. To od trafa zalezy moc wyjsciowa a nie od koncowki. Ale nie kazde trafo mozna podlaczyc do kazdej koncowki.

Skomentuj

A nie wolno zapomnieć jeszcze że żeby była impreza wystarczy samo nagłosnienie ale równie ważne jest oświetlenie, co to by była za zabawa w ciemnicy albo w przy zapalonym świetle.Przydało by sie jakieś discolitez i stroboskop ma taka sale to nawet ze dwa.

Skomentuj

Mam stroboskop 75W , grzyba 2x300w, wytwornice dymu i jeden ultrafiolet, świetlówka ma dlugoś jakiś 1m lub trochę więcej.

Skomentuj

Ech jak dobrze ze sie z tego wyrasta..

Skomentuj

O, Irek mam do ciebie pytanie czy ty masz masz może jeszcze jakąś płytkę do hexfeta pana T.Giesbertsa te bardzo fajny wzmacniacz ma ok 60w przy 8R może pamiętasz jeszcze bo zdaje się, że go robiłeś?

Skomentuj

Jeżeli chodzi o tego z EE 1/94, to on wymaga dużej dokładności i cierpliwości w uruchomieniu.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X