Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podłączenie trafa 600watt 2x40
Collapse
X
-
A nie powinno być tak ?
Zasilacz to http://www.advanceelectronic.pl/cgib...b&sid=1a848854
[ Dodano: 2009-12-16, 20:25 ]
Zasilacz do wzmacniacza
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Karol1991Powinno być tak jak na 2 rysunku?
Zamieszczone przez Karol1991Tak pozatym trafko wybija bezpieczniki nawet bez kondensatorów słyszałem,że to nie najlepiej?trafo jest z toroidy.pl
Skomentuj
-
Tak oczywiście,że mam tylko poprostu dziwie się,że bez kondensatorów filtrujących wybija bezpieczniki myślałem,że bez kondensatorów nie powinno to mieć miejsca.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Karol1991Tak oczywiście,że mam tylko poprostu dziwie się,że bez kondensatorów filtrujących wybija bezpieczniki myślałem,że bez kondensatorów nie powinno to mieć miejsca.
Masz 2 uzwojenia każde łączysz do osobnego mostka. Z tego rysunku nic nie wynika bo tam są 4 luźne kable, skąd mamy wiedzieć jak są one podłączone w trafie ?
Skomentuj
-
Wiem,że to banalne pytanie ale 1 raz biorę się za jakąś poważniejszą budowę i poprostu nie chce nic zkopać na początku czyli podłącze tak jak na rys.2 Dzięki chłopcy radarowcy. :lol:
[ Dodano: 2009-12-16, 20:52 ]
Widzę że fabrycznie te LED-y dali na AC :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Karol1991Właśnie fabrycznie czy to tak zadziała jak jest?(ledy)
ledy przed mostkiem sygnalizuja nam tylko napiecie zasilania. jak damy je za mostkiem to mamy juz kondensatory o wielkiej pojemnosci ktore po wylaczeniu zasilania trzymaja je jeszcze przez pewien czas
najlepiej dac diody i tu i tu :P
Zamieszczone przez Karol1991Taką płytkę kupiłem
przeciez ty masz sie uczyc a nie kupowac gotowce :P
nastepnym razem rob sam :P
Skomentuj
Skomentuj