Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie panele z allegro .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

prosiłbym jeszcze o to aby mi ktoś poradził który lepszy. Ten co wymieniłem wyżej czy ten http://allegro.pl/wzmacniacz-do-subw...237358860.html

Skomentuj

Ten pierwszy to badziewie, nie znam drugiego ale wyglada bardzo pozadnie, ciekawe czy jest do niego pilot.

Skomentuj

wszystko fajnie tylko, że ten drugi to aukcja

[ Dodano: 2010-09-26, 21:26 ]
        pegelmesser, no popatrz nie zauważyłem
        tu musisz licytować i nie jest powiedziane, że cena którą osiągnie aukcja będzie dla ciebie satysfakcjonująca. A w tym pierwszym przypadku jest cena kup teraz i 5 szt. Teraz jasne co miałem na myśli?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

panowie, moze ktos mi zrobic zdjecie tej plytki z wejsciami?
          chce zobaczyc czy mam taka sama
          jak tak to przydadza sie jeszcze wartosci potencjometrow

Skomentuj

Tanie panele

Dziś wpadł mi w ręce panel o poborze max 300w bez sterownika ,na 2 toshibach,porządny radiator ,połączony na krótko gra pełnym pasmem,ale to nie problem bo można filtr aktywny w miejsce sterownika wsadzić lub na wejściu.Testowałem go troszkę z 500AP i nawet nie źle daje ,wprawdzie przy większej głośności membrana zaczyna latać ,ale do troszkę słabszego głośnika będzie ok.

Zastanawia mnie przygrzane pcb pod tranzystorami c3421 i a1358 (zaznaczone na foto) w sumie w czasie testu były gorące ale tak ,że palcem można było trzymać więc w czasie normalnego użytkowanie pcb by nie zmieniło koloru.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73
              w czasie testu były gorące ale tak ,że palcem można było trzymać
              Czyli nie były gorące.Miały góra 50st, a 70st to normalna tempetatura pracy takich tranzystorów.

Skomentuj

dla spokoju możesz dać małe radiatorki lub kawałek aluminiowej blaszki tak aby ciepło lepiej było odprowadzane

Skomentuj

Tanie panele

Wzmacniacz miał popsuty regulator ,a do niego idzie zasilanie z tej płytki i zastanawiałem się
                  czy to on nie podwędził pcb bo przy takiej temp. jaką ma to chyba mało prawdopodobne takie przebarwienie.

Skomentuj

krzychu73, mam te same panele
                    i rowniez mam tam przebarwienia...
                    z braku czasu jeszcze ich nie uruchamialem ale moze w weekend to zrobie

no i biorac pod uwage napiecie zasilania to beda one raczej mialy jakies 120w :P

Skomentuj

Czaruję...
                    X