Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mostkowanie avt2762
Collapse
X
-
Nóżki są w nocie TL072:
http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tl072.pdf
a tu rysunek
http://www.st-andrews.ac.uk/~www_pa/...mps/072dia.gif
(google nie boli)
i przydał by się dodatkowy wtórnik przed całościom.
Kolejna sprawa: zabezpieczenia zwarciowe mogą być nieskuteczne i wzmacniacz może się nie wł/wy bez stuków.
-
Zamieszczone przez Karol1991Karol1991, jeśli teraz masz takie problemy to - nie bierz się za to i zapłać komuś za wykonanie takiego odwracacza fazy...
Zamieszczone przez takeroasada jest taka - nie bierzesz się za montaż czy uruchamianie układu którego działania nie rozumiesz.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Karol1991Bez sensu skoro moge to zrobić sam . . . :roll:
To co usiłujesz zrobić to montaż na małpę, popytasz które nogi jak podłączyć, gdzie wlutować jakiś reyztor i albo zadziała i będziesz szczęśliwy, albo nie i założysz wtedy temat pt "przestało działać, nie wiem co się dzieje :( "
czy to ma sens ?
Wg mnie nie.
Jak chcesz coś zrobić sam to wykaż się samozaparciem i poczytaj nieco , wydawnictwo BTC sporo fajnych książek ma , poczytaj.
Zamieszczone przez Karol1991Mało osób się do niej stosuje.
Jest to jeden z powodów dla których masa tu głupich pytań które nie powinny mieć miejsca.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez joy_plnie trzeba mieć szczegółowej wiedzy na temat działania tej rzeczy...
Skomentuj
-
Przeczytaj jeszcze ze cztery razy to, co napisałem a może zrozumiesz...
Taaak... bo na forum Tym i każdym innym, są sami geniusze, którzy wszystko o wszystkim wiedzą, tylko dlaczego ciągle powstają nowe tematy, skoro cała teoria jest wielokrotnie opisana...
Gdyby wszyscy postępowali tak jak piszecie to w dziale konstrukcje były by ze dwa max 3 projekty.
Skomentuj
-
praktyka praktyką ale bez teorii za wiele nie zdziałasz a jeśli nawet coś zbudujesz to jeśli to nie zadziała nie wiesz nawet gdzie szukać przyczyny bo nie znasz działania układu, potem tylko powstają tematy 100 pytań do...
Zamieszczone przez joy_plGdyby wszyscy postępowali tak jak piszecie to w dziale konstrukcje były by ze dwa max 3 projekty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez joy_plNiema nic, lepszego niż praktyka...
Jak ktoś chce się nauczyć lutować to niech sobie jakiś fulleren z drutu zlutuje - proponuję C60 (futbolan).
Zamieszczone przez joy_plA żeby zbudować coś poprawnie działającego nie trzeba mieć szczegółowej wiedzy na temat działania tej rzeczy...
Jaki ma to sens ?
Od czasu gdy ja zaczynałem przygodę z DIY chyba aż tak wiele czasu nie upłynęło, jednak wiele się zmieniło, a najbardziej ludzie,szczególnie ci początkujący. Kiedyś trzeba było myśleć i to rozwijało, dzięki temu jestem tym kim jestem. Teraz wchodzi się na forum, zakłada temat w losowym dziale, pisze na odpierdziel najlepiej bez kropek i przecinków bo szybciej, a inni przecież i tak rzucą gotowcem gdzie nawet wymiary płyt które zamówi się w obi będą. Na koniec pisze się że znajomy ma suba blow adrenaline i tak fajnie gra i że gotowiec był do dupy ;]
Są sytuacje w których bezgraniczna pomoc nie jest wskazana, a już na pewno nie rozwija tego komu się pomaga.
Brzmi to banalnie ale trzeba dać wędkę ,a nie rybę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez joy_plGdyby wszyscy postępowali tak jak piszecie to w dziale konstrukcje były by ze dwa max 3 projekty.
Gdyby każdy z nas liczył tylko na pomoc innych i samemu się niczego nie uczył, bo i po co skoro na forum i tak powiedzą jak kabelki połączyć to ile byłoby tu konstrukcji ?
Zamieszczone przez joy_plTaaak... bo na forum Tym i każdym innym, są sami geniusze, którzy wszystko o wszystkim wiedzą, tylko dlaczego ciągle powstają nowe tematy, skoro cała teoria jest wielokrotnie opisana...
Skomentuj
-
Zaczeliście się pultać o głupote,joy_pl, ma rację każdy jak by miał rozumieć co robi to w dziale konstrukcje były by z 3 projektry.Poza tym drodzy moderatorzy temat był aby mi pomóc i jak zwykle z pomocą kolegi raven1985, wszystko stało się jasne.A takero jak zwykle jak nie umiesz to zostaw!(skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia w tym temacie to daj spokój i najlepiej nic nie pisz).
Skomentuj
Skomentuj