Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwiekszenie Mocy Wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwiekszenie Mocy Wzmacniacz

Jak w temacie..... mam stary wzmacniacz unitry moge jakos zwiekszyc mu moc ? jak tak to ja ?

jęzeli to wzmacniacz stereo to mozesz zmostkować dwa kanały i dać transformator co najmniej o dwa razy większej mocy.

Skomentuj

Do mostka wcale nie trzeba wiekszego trafa... bo moc pobierana z niego sie nie zmieni... Np przed zmostkowaniem masz 2x25W/4ohm, a po zmostkowaniu masz 1x50W/8ohm...

Skomentuj

można zwiększyć moc trafa i napięcie zasilania i zrobicukład darlingtona Rozwiązanie bardzo dobre i sprawdzone.

Skomentuj

W praktyce nie ma sensu bawic sie w zwiekszanie mocy bo 10-20% wieksza moc jest praktycznie niewyczuwalna. A zeby zwiekszyc ja bardziej to juz budowa nowego wzmaka.

Skomentuj

Zamieszczone przez Darek
            jęzeli to wzmacniacz stereo to mozesz zmostkować dwa kanały i dać transformator co najmniej o dwa razy większej mocy.
            a gdzie to moge nabyc ?

Skomentuj

Zostaw w spokoju ten wzmacniacz.Jeżeli to unitra-Diora a założe sie że WS442 to nie ma sęsu.Ma moc 2x40W co w zupełności wystarczy.Pozatym to nie jest takie zielone żeby ppodkręcić jego moc.

Skomentuj

to nie ma sensu - praktycznie wszystko do wymiany
                ale to dobry start do wlazenia nowego trafa, koncowki stereo np LM3886 i przedwzmacniacza na lm1036 - zaoszczedzisz na potencjometrach obudowach itp...uzyskasz soldne 2*70W z sympatyczna regulacja sygnalu

aa i jak jestes laikiem wszystko to jest dostepne w kitach AVT, jak nie lubisz gotowych kitow to mozna bez problemu dopasc instrukcje i scheamty pcb i zrobic samemu troche taniej

Skomentuj

Tak patrze i czytam...najlepiej budke z tego se zostawić i postarać sie o nowe bebechy.Może PA 300x2?Ale nie wiem czy trafo upchasz,nie wspomne o radiatorze.Jak już to sie napewno zmieści TDA 7294x2.A LM to piecyk podobno...ale sie nie znam
                  PZDR

Skomentuj

Zamieszczone przez ALTON
                    Zostaw w spokoju ten wzmacniacz.Jeżeli to unitra-Diora a założe sie że WS442 to nie ma sęsu.Ma moc 2x40W co w zupełności wystarczy.Pozatym to nie jest takie zielone żeby ppodkręcić jego moc.
                    To nie unitra Diora..... Unitra Elizabeth DSH 102 chyba jakis unikat bo nigdzie go niewidze na necie....... jakie ma parametry i jakiej mocy max glosniki moge pod niego podlaczyc wiecie?

Skomentuj

Każdej jednej,tylko z gałką uważaj bo Elizabetha może paść jak pies Pluto.A ogólnie to było dobre 20 lat temu,moc to chyba 2x30 czy jakoś tak.Shit jak cholera!
                      PZDR

Skomentuj

Moc elizabeth to 2x12W 8R.Sprzęcik bardziej kolekcjonerski.Nie radze ci nic tam ruszać.Jest on tak skonstruowany że po zmianie jednego musisz zmienić wszystko

Skomentuj

A co powiecie o Unitrze Trawiata ? koles zaproponowal sprzedarz

Skomentuj

Jaka trawiata.WS301,304,311?.Kazdy sie różni.

Miałem wszystkie i najładniej wypadł 304 - 2x25W 8R a w środku 2 zasilacze,ogromniaste trafo.Moc max koło 2x40W

311 - malutki wzmacniacz również idealnie grający.2x21W 8R THD 0,3%.

301 prawie to samo co 304 jednak ma pare gałeczek więcej natomiast przedwzmacniacz i wzmacniacz to to samo

Skomentuj

i jakie kolumny pod mnie podpinales ? jakiej mocy ?

Skomentuj

Moc nie ma nic do rzeczy.Standartowe ALTON 80.

Skomentuj

Czaruję...
                                X