Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem uniego już parę miesięcy. Spisywał się znakomicie w opakowaniu po budach ... przyszła pora na przeniesienie go do obudowy której dawca stał się spalony onkyo. Po ostrożnym wyjęciu ze starego opakowania położyłem go na wykładzinie gdzie musiało leżeć coś małego metalowego bo tylko zobaczyłem spora iskrę. Optycznie wszystko wydawało się ok, uni chwile nie grał więc sądziłem, że to tylko do resztki wyładowały sie kondensatory. Po podpięciu okazało się, że jak tylko chwilę pogra muzyka radiator strasznie się grzeje, wszystkie małe elektrolity również. Z czystej muzyki robi się pierdzenie w całym paśmie(najbardziej wysokotonowy zniekształca w rytm basu). Po odłączeniu pre wzmacniacz sam się wzbudza (buczy). Jak ostygnie chwile znowu jest ok.
Optycznie wygląda tak

Na początku myślałem iż wzbudza się od złego ulokowania ale po próbach różnych zmian najbardziej optymalnie wydaję się tak(radiator robi jako ekran, chociaż początkowo ustawione to było odwrotnie

Co polecalibyście sprawdzić na początek ? Jako iż strasznie się grzeje musiałem wrócić do komputerowych logitechów które "kują" po uszach.
Na froncie obudowy jest taki oto wyświetlacz

Pod nim jest procek onkyo lc6554h. Czy jest szansa wybudzenia tego wyświetlacza atmega?
Ostatnie pytanie. Czy LB1630 mozna sterować ttl'em bezpośrednio z uc czy jest konieczność stosowania wzmocnienia? (w nocie doszukałem się tylko zakresu napięć wejscia). Pozdrawiam
Optycznie wygląda tak

Na początku myślałem iż wzbudza się od złego ulokowania ale po próbach różnych zmian najbardziej optymalnie wydaję się tak(radiator robi jako ekran, chociaż początkowo ustawione to było odwrotnie

Co polecalibyście sprawdzić na początek ? Jako iż strasznie się grzeje musiałem wrócić do komputerowych logitechów które "kują" po uszach.
Na froncie obudowy jest taki oto wyświetlacz

Pod nim jest procek onkyo lc6554h. Czy jest szansa wybudzenia tego wyświetlacza atmega?
Ostatnie pytanie. Czy LB1630 mozna sterować ttl'em bezpośrednio z uc czy jest konieczność stosowania wzmocnienia? (w nocie doszukałem się tylko zakresu napięć wejscia). Pozdrawiam
Skomentuj