Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanko?Sub aktywny. Jak podpi±æ ¿eby by³o ok...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Poka¿
Clear All
new posts

Witam.,posiadam zestaw kina domowego PANASONIC SA-HT 500 system 5.1.Do sub. s± przypiête g³o¶niki,i od niego wychodzi kabel systemowy do dvd którego niemam......
    Chcia³em mieæ wp³yw na za³anczanie siê wzmacniacza który jest wewn±cz suba. do niego jest oczywi¶cie podpiêty kabel sieciowy.Raz mi siê uda³o pod³onczyæ ale siê prze³acza³,niewiem czy to wina masy czy co¶ takiego proszê o pomoc...
    SB-WA 330 mam schemat.

Zestaw jest oryginalny?Je¶li tak to nie s±dzê ¿e to wina masy,masy czego?
    Mówisz o schemacie...po³±czeñ?Problem rozwi±¿esz ³±cz±c przewodem systemowym,którego nie posiadasz,tak¿e nie kombinuj-ten system tak jest skonstruowany.
    Chyba tego potrzebujesz:
    http://www.allegro.pl/item938966409_..._sa_ht500.html

Skomentuj

Mam taki kabel...i wyselekcjonowa³em które to g³o¶niki.
      Ok. Ale chcia³bym pod³±czyæ tak by g³o¶nik suba. mia³ bass nawet lekki ale nie gra³ tak ja normalny g³o¶nik :idea: do tego muszê wzmacniacz uruchomiæ..

Skomentuj

Nie rozumiem Ciê zupe³nie,napisa³e¶:

Witam.,posiadam zestaw kina domowego PANASONIC SA-HT 500 system 5.1.Do sub. s± przypiête g³o¶niki,i od niego wychodzi kabel systemowy do dvd którego niemam......
        -teraz mówisz,¿e masz.

i wyselekcjonowa³em które to g³o¶niki.
        -jakie g³o¶niki???

Ale chcia³bym pod³±czyæ tak by g³o¶nik suba. mia³ bass nawet lekki ale nie gra³ tak ja normalny g³o¶nik
        -czyli sub gra czy nie?

do tego muszê wzmacniacz uruchomiæ..
        -zgadza siê,wiêc czemu tego nie zrobisz?

Jakubie,je¶li masz problem postaraj siê go ja¶niej sprecyzowaæ,bo opieraj±c siê na domniemaniach i zgaduj±c Twoje my¶li nikt nie bêdzie w stanie Ci pomóc,a na pewno nie ja-jak widzisz to powy¿ej-Po prostu nie jestem w stanie Ciê zrozumieæ :neutral:

Skomentuj

mam suba+5 g³o¶ników daje rade podpi±æ wszystko ale nie wiem jak podpi±æ tak,a ¿eby sub. gra³ niskimi tonami a nie jak normalny g³o¶nik.My¶lê ¿e siê tak da,bo uda³o mi siê tak ale sam nie wiem jak to podpina³em..
          Wtyczka posz³a do laptopa zwyk³y jack s³uchawkowy przy czym on siê zakañcza dwoma ciñcze L i P obcio³em je i mam L +- i P +- .zaczo³em kombinowaæ i posz³o jako¶.Teraz niewiem czy podpina³em jako¶ tak ¿e + dotyka³ czego¶ w sierodku suba i siê w³±czy³y niskie tony? i opruucz tego po³±czy³em 2 g³o¶niki front..

Przepraszam zamota³em....

Skomentuj

:shock: mia³e¶ oryginalny "jaki¶ tam"system z przystosowanymi do tego przewodami i zacz±³e¶ kombinowaæ i faktycznie zamota³e¶ ! W jakim celu to zrobi³e¶?
            Teraz to chyba sam Mcgaywer Ci nie pomo¿e :grin:
            I znowu gmatwasz:

niewiem czy podpina³em jako¶ tak ¿e + dotyka³ czego¶ w sierodku suba i siê w³±czy³y niskie tony?
            -czego dotyka³ w ¶rodku?

Mogê siê jedynie domy¶laæ co¶ Ty tam nawyprawia³.
            Sory,mo¿emy to ci±gn±æ w nieskoñczono¶æ ale moja cierpliwo¶æ i skromna wiedza ju¿ tu nie wystarcz±.

btw-je¶li nie przedstawisz jasno problemu(mo¿e narysuj schemat tego co tam pod³±cza³e¶ i ten oryginalny te¿)podejrzewam,¿e temat znów wyl±duje w koszu

pozdrawiam

Skomentuj

Ehhh

Po prostu nie mam DVD.Podpi±³em wszystko sub+g³o¶niki.A chodzi mi oto ¿eby w³±nczyæ bass...a do tego muszê w³±czyæ wzmacniacz który jest w ¶rodku.A nie mam dvd i pilota a co
              za tym idzie niema przycisku on/off.
              Oczywi¶cie na razie chce to podpi±æ na krótko czyli bezpo¶redni np.do tv lub laptopa lub mini wie¿y....Nawet nie chcê 5.1,mo¿e byæ 2.1 chyba siê da???

Wiem,wiem mo¿e byæ lipny dzwiêk...Ale to na dzi¶ tylko ....
              Dziêki za pomoc w ka¿dym razie..

Skomentuj

Trzeba by³o tak od razu...Mo¿e siê i da tak pod³±czyæ(o ile nic ju¿ nie spali³e¶ przez swoj± pomys³owo¶æ).
                -po pierwsze:nikt nie jest jasnowidzem i nie musi wiedzieæ jak wcze¶niej pod³±cza³e¶ owego suba tam "w ¶rodku".
                -po drugie je¶li masz z czym¶ problem,to staraj siê przedstawiæ go konkretnie i jak najbardziej obrazowo ju¿ na pocz±tku , czytaj:zamie¶æ jakie¶ zdjêcia,schematy,linki itp...
                -po trzecie zanim co¶ zaczniesz robiæ,zmieniaæ i ulepszaæ-najpierw pomy¶l i b±d¼ ¶wiadomy tego co robisz.Amen.

UWAGI MODERATORA
                pozwoli³em sobie wywaliæ czas wyga¶niêcia bo bardzo trafn± wypowied¼ umie¶ci³e¶ i szkoda ¿eby wygas³a

Skomentuj

Czyli nie masz jednostki sterujacej, a kabel ktory pokazales sluzyl do laczenia suba z jednostka sterujaca?

Zakladajac ze nic nie jest popalone itd.. wklej schemat suba i najlepiej dobrej jakosci fotki elektroniki i moze cos sie z tym zdziala.. chociaz srednio mi sie to widzi :P

Skomentuj

ja to rozumiem tak:
                    masz zestaw g³o¶ników do kina domowego. Jest sub, który pod³±czasz kablem rca do dvd którego nie masz (pod³±czasz np laptopa). G³o¶niki pod³±czasz do panelu od suba. Tylko masz problem bo sub gra ca³ym pasmem zamiast pasmem subnikotonowym.
                    Czy tak? Dobrze zrozumia³em?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak.W³a¶nie....

Skomentuj

Moze po prostu filtr DP byl w jednostce sterujacej i zeby uciac pasmo do suba musisz tam zamontowac jakis aktywny filtr DP. Daj schemat. jesli w subie sa same wzmacniacze to ok, ale jesli tam jest jakas m±drzejsza elektronika to bedzie ciêzko :)

Skomentuj

a mi siê wydaje, ¿e wystarczy jak zamie¶ci foto panela do suba
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

www.capoeiragcn.pl/pliki/panasonic.pdf

Ze schematu blokowego wynika ze kabel z jednostki centralnej prowadzi rozdzielone kanaly.. z drugiej strony w pudle suba sa tez jakis filtry...
                            Jak masz ten sygnal podlaczony?

Skomentuj

z kabla wychodz± kable do ka¿dego g³o¶nika osobno +- mogê tak mieæ pod³onczone albo bez po¶rednio do suba lub plus do kabla systemowego a minus do suba....

[ Dodano: 2010-04-03, 14:55 ]
                              Podpi±³em jeszcze tak dekoder tv do niego kabel rgb i i sprawdza³em czy jest jaka¶ reakcja doszed³em które to g³o¶niki szuka³em suba jak znalaz³em podpi±³em + - i znalaz³em jeszcze dwa kabelki które po stykniêciu z kabelkiem rgb w³acza³ i wy³acza³ suba. co¶ tam przeskakiwa³o w sierodku. taka sama reakcja jak mia³em jeszcze dvd.
                              :arrow: zaznaczam ¿e wszystko wtedy podpi³em tylko przez systemowy kabel,a nie bez po¶rednio do suba. :smile:

Skomentuj

Tak± sieczk± piszesz ze nic z tego nie wiadomo :P.. rozpisz to logicznie i wklej jakies foty tych twoich polaczen z opisem:)

Skomentuj

Czarujê...
                                X