Badalem symka na oryginalnej plytce i faktycznie cos z nim bylo nie tak, wzbudzal sie tylko przy konkretnych warunkach u mnie tylko przy 1W/4omach. Suzkanie takich anomalii zajmuje sporo czasu bo trzeba ''przeszukac wszystkie poziomy napiec na roznych obciazeniach. Zdaje sie ze takie anomalie sa spodowowane prowadzeniem sciezek. Troche kombinowalem z kondensatorem w sprzezeniu zwrotnym ale 3,3pF wyszlo najlepiej choc ze wspomniana wada. Koncowka byla na toshibach i taki kond jest do nich zalecany.
Co ciekawe to na plytce flodinsa nic zlego sie nie dziala a na mojej z wlutowanym zupelnie innym kondem w sprzezeniu tez nie bylo problemow.
Duzo zalezy od impedancji zrodla. Sama koncowka Holton ma >200khz w pewnym polozeniu potencjometru glosnosci (100k) spada <20khz!
Symek ma dosc szerokie pasmo i stad moga wynikac problemy ze wzbudzaniem. W uniampie ograniczylem je tak ze z potencjometrem gwarantuje 50khz i nie zmienia sie znaczaco przy zmianie polozenia glosnosci.
Co ciekawe to na plytce flodinsa nic zlego sie nie dziala a na mojej z wlutowanym zupelnie innym kondem w sprzezeniu tez nie bylo problemow.
Zamieszczone przez Profesjonalista
Symek ma dosc szerokie pasmo i stad moga wynikac problemy ze wzbudzaniem. W uniampie ograniczylem je tak ze z potencjometrem gwarantuje 50khz i nie zmienia sie znaczaco przy zmianie polozenia glosnosci.
Skomentuj