Nie ufałbym temu układowi :) Ale niech kolega próbuje :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Końcówka na 4xKD502
Collapse
X
-
Zamieszczone przez raven1985Na podróbki 2sc5200/2sa nie trafiłem jeszcze. Obecnie te tranzystory są tak tanie i popularne że ich podrabianie jest nieopłacalne.
To wyobraź sobie że nawet 2n3055* niektórych producentów są podrabiane, o czym niedawno miałem się okazję przekonać...
*tak tak - poczciwe i wyjątkowo tanie 3055, które same dość często są "tamponowane" na inne tranzystory.
Skomentuj
-
odświeżę trochę ten temat :P
Tamten schemat jest OK, wzmacniacz działał, ale coś się stało i mi się już z tym nie chciało bawićAktualnie mam 2x J-35 z kadekami i "prawie" ok, ale po wsadzeniu do obudowy prawy kanał po kilku minutach grania "wyciszał się do minimum" i końcowe się mocno grzały, aktualnie się już nie grzeją, ale mam już gdzieś te Jable :P Dalej szukam czegoś ciekawego, najlepiej z płytkami, chyba, że dacie mi jakieś porady i wskazówki do projektu płytek
[ Dodano: 2010-09-01, 12:39 ]
Hmm za 15zł Kup Teraz mam to http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any. i za jakieś 30minut powinny już leżeć obok mnie więc może coś tam znajdę ciekawegoAle nie myślałem, że tak tanio sobie zażyczy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PanikiOK, jak znajdziesz to podrzuć, tymczasem dostałem dokumentacje od TOMIegoMam pytanie, jak można zrobić opis elementów na PCB? Czy zwykłym pisakiem to dobry pomysł?
Dzisiaj zgrzeszyłem i chyba złamałem pewne zasady SoAR. Z jednej parki, zaznaczam z jednej parki KD502 wycisnąłem 190W sinus 70Hz. Co prawda trochę się wahałem i darowałem sobie test na 40Hz. Ale da się z tych czeskich kombajnów duuużo wycinać. Myślę że w klasie H damy radę 250W wycisnąć z jednej PARY
Skomentuj
-
Hmm jakie napięcie?
Tymczasem u mnie się już ruszyło. Trochę przerobiona płytka TOMIego pod moje potrzeby, ale mam problem
Tak jak w temacie. Od wakacji buduję Eltrona 100 w stereo i z jednym kanałem mam mały problemik Na początku mierzyłem napięcie na końcu, tzn próbowałem, jedną sondę wsadziłem na wyjścia głośnikowe, a drugą (zamiast na masę sygnału) to na wejście sygnału i zaczęło się palić kilka elementów Czy to możliwe? Miernik był na zakresie 200mV, sondy w nim na COM i V. No nic, wymieniłem co się paliło, odpalam, działa. Prąd spoczynkowy na poziomie (heh, na razie) ~21mA na dwóch parach KD503.
Ale mam taki problem, że jak z tego kanału odłączałem wtyczką rca sygnał, to w momencie odłączania, na głośniki lecą jakieś bardzo wysokie częstotliwości, taki pisk, że nie wiem. Tak samo z podłączaniem. Natomiast na sprawnym kanale jest tylko chwilowe puknięcie zamiast tego pisku. Ma ktoś jakiś pomysł?
Aha, na wejściu mam jeszcze elektrolity zamiast poliestrowych. Jest też miejsce na kondensatory przeciw wzbudaniu się
Skomentuj
Skomentuj