Zrobienie JIG'a kosztuje około 20-30zł.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jig vs. jig
Collapse
X
-
kurde ja kupilem na alegro od jednego goscia WM 61 i nie przypominam sobie coby tam jakis napis byl wybity... Ale wygladal identycznie (wymiary, kształt miejsc do wlutowania jak WM 61 z karty katalogowej.... Czy ktos moze zweryfikowac czy to jest WM61A: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=35719430
Skomentuj
-
Zrobiłem sobie tego jiga, wszystko jest cacy, na razie nie mam mikrofonu, ale sprawdzałem jak mierzy rezystorki i bajka! Wyniki są niemalże idealne! natomiast jest problem z kondziołami - 2,2uF WIMA MKS4, ich pojemność w zależności od pomiaru wychodzi: od 2,4 do 2,7 dla tej samej sztuki, a zmierzyłem kilka :( Co może być nie tak? Niestety nie znam tolerancji tych kondensatorów, ale zakładając że ich pojemność się nie zmienia, to i tak każdy pomiar powinien dawać podobny wynik.
pozdrawiam
Skomentuj
-
Zrobiłem sobie tego jiga, wszystko jest cacy, na razie nie mam mikrofonu, ale sprawdzałem jak mierzy rezystorki i bajka! Wyniki są niemalże idealne! natomiast jest problem z kondziołami - 2,2uF WIMA MKS4, ich pojemność w zależności od pomiaru wychodzi: od 2,4 do 2,7 dla tej samej sztuki, a zmierzyłem kilka :( Co może być nie tak?
Skomentuj
Skomentuj