Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jig vs. jig

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zrobienie JIG'a kosztuje około 20-30zł.
    A mikrofon 2gie tyle ? ;]

Skomentuj

kurde ja kupilem na alegro od jednego goscia WM 61 i nie przypominam sobie coby tam jakis napis byl wybity... Ale wygladal identycznie (wymiary, kształt miejsc do wlutowania jak WM 61 z karty katalogowej.... Czy ktos moze zweryfikowac czy to jest WM61A: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=35719430

Skomentuj

ten mikrofon wygląda jak każdy inny elektret za złotówkę...
        no i ten WM-61A z akkusa wygląda identycznie...
        więc łatwo kogoś zrobić w ch... to znaczy w balona

Skomentuj

Ej koledzy a ile taki mikrofon kosztuje ?

Skomentuj

w akkusie 99 złociszy, na allegro za 50 złociszy a u mnie taki sam (tylko bez napisu potwierdzającego tożsamość) za pięć ciastek...

Skomentuj

no i teraz mam watpliwosci czego używam (a plik kalibracyjny do SW mam pod panasonica no i czy zwykle sie wogole nadają ?)...

Skomentuj

Zrobiłem sobie tego jiga, wszystko jest cacy, na razie nie mam mikrofonu, ale sprawdzałem jak mierzy rezystorki i bajka! Wyniki są niemalże idealne! natomiast jest problem z kondziołami - 2,2uF WIMA MKS4, ich pojemność w zależności od pomiaru wychodzi: od 2,4 do 2,7 dla tej samej sztuki, a zmierzyłem kilka :( Co może być nie tak? Niestety nie znam tolerancji tych kondensatorów, ale zakładając że ich pojemność się nie zmienia, to i tak każdy pomiar powinien dawać podobny wynik.

pozdrawiam

Skomentuj

Rozrzut parametrów kondensatorów sięga nawet 20% więc wyniki są w normie. Zmierz np. kondensator WIMA powienien być dużo blizej deklarowanej pojemności. Kiedyś sprawdzałem wimy 470nF to tolerancja była mniejsza niż 5%.

Skomentuj

Mlodedrwale, a mojego zrobiłeś!?Bo czekam normalnie.W niedziele bede na wolumenie,stykniemy sie?
                    PZDR

Skomentuj

A wiecie może czemu, kiedy wciskam "Record" to na wejściu zamiast sinusoidy mam coś takiego:

Skomentuj

Wygląda mi tyo na problemy z kartą muzyczną

Skomentuj

doszedłem do tego samego wniosku :( chyba trzeba będzie jakiegoś soundblastera kupić. A to miały być tanie kolumny...

Skomentuj

Zrobiłem sobie tego jiga, wszystko jest cacy, na razie nie mam mikrofonu, ale sprawdzałem jak mierzy rezystorki i bajka! Wyniki są niemalże idealne! natomiast jest problem z kondziołami - 2,2uF WIMA MKS4, ich pojemność w zależności od pomiaru wychodzi: od 2,4 do 2,7 dla tej samej sztuki, a zmierzyłem kilka :( Co może być nie tak?
                            Mam takie pytanko . A na jakiej czestotliwości wykonujesz pomiary rlc?

Skomentuj

na 1kHz

Skomentuj

Ja tez planuje zrobic jig'a i mam male pytanko, czy wiarygodnosc pomiarow sie zmniejszy gdy zamiast tych bezindukcyjnych rezystorow zastosuje zwykle bo cos ciezko je dostac

Skomentuj

Ja też mam jiga!Mlodedrwale mi zrobił za co wieeeelkie dzięki!Tera musze wkładke skołować i przedwzmacniacz zrobić.Schemat juz mam,graty też,gorzej z chęciami...
                                  PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                                  X