Witam wszystkich. Wpadł mi w ręce wyżej wymieniony wzmacniacz. Piecyk pracuje w klasie bd to chyba jakiś patent rockforda. Po podłączeniu zasilania nie było żadnej reakcji więc go rozkręciłem. Od razu zauważyłem wysadzonego irfa 3205 w przetwornicy. Wylutowałem irfy z 1 gałęzi, odseparowałem końcowkę od zasilania i podłączyłem zasilanie. Zapaliła się dioda power (protect się nie świeci), zmierzyłem zasilanie na kondensatorach i miernik wskazał 94v. Myślę że to stanowczo za dużo. Ma ktoś jakiś pomysł? Przetwornicą steruje uc3526n.
Trochę niepokoi mnie wygląd zwoi na rdzeniu. Czy jest możliwe że poprzez zwarcie na zwojach przetwornica wytwarza 94v ? I jeszcze jeden problem, jak wylutować tranzystory z tych płytek? Będe potrzebował hot aira ? Nie ma tam klasycznej listwy dociskowej, tranzystory są wlutowane w listwe od wewnętrznej strony.

Dodam jeszcze że rdzeń czasami popiskuje i jest lekko ciepły, jak go docisnę to przestaje.
Trochę niepokoi mnie wygląd zwoi na rdzeniu. Czy jest możliwe że poprzez zwarcie na zwojach przetwornica wytwarza 94v ? I jeszcze jeden problem, jak wylutować tranzystory z tych płytek? Będe potrzebował hot aira ? Nie ma tam klasycznej listwy dociskowej, tranzystory są wlutowane w listwe od wewnętrznej strony.

Dodam jeszcze że rdzeń czasami popiskuje i jest lekko ciepły, jak go docisnę to przestaje.
Skomentuj