Panowie chciał bym dorobić do wzmacniacza filtr do suba by po prostu odciąć głośnikowi resztę pasma... Znalazłem w rupieciach takie coś (jak widać jakiś stary wzmak od tuby do CA)

(Wyciągnąłem z niego już trochę elementów, lecz z tej płytki z filtrem raczej nic chyba że ten kondensator c3, o ile pamięć mnie nie zawodzi to był 2,2uF....)

Pytanie brzmi: czy da się z tego wyciągnąć filtr, i dołączyć do innego wzmacniacza ? :???: I jak to zrobić ?
chyba za słabo znam się na elektronice by nie skorzystać z waszej pomocy...
.................................................. .................................................. ...............................
__________________________________________________ ____________________
Temat został przeniesiony
Post melisława:
[ Dodano: 2010-10-30, 13:15 ]
Odpowiadam:
Mi też tak się wydaje. Tak te wejścia są bezpośrednio przylutowane pod tą mniejszą płytkę i raczej są to, tak jak mówisz LL-input i HL-input.
Ja też, to wygląda tak jak by nie było zasilane :???:

(Wyciągnąłem z niego już trochę elementów, lecz z tej płytki z filtrem raczej nic chyba że ten kondensator c3, o ile pamięć mnie nie zawodzi to był 2,2uF....)

Pytanie brzmi: czy da się z tego wyciągnąć filtr, i dołączyć do innego wzmacniacza ? :???: I jak to zrobić ?
chyba za słabo znam się na elektronice by nie skorzystać z waszej pomocy...

.................................................. .................................................. ...............................
__________________________________________________ ____________________
Temat został przeniesiony
Post melisława:
Zamieszczone przez melisław
[ Dodano: 2010-10-30, 13:15 ]
Odpowiadam:
Skomentuj