Witam.Mam takie pytanie czy po podaniu napięcia większego od 1,5V na mute(TDA7294) układ powinien normalnie działać czy jest jakiś "okres przejściowy" to znaczy że(mi dzieje się coś takiego)przy około 2V układ się włącza ale zniekształca tak jak gdyby był przesterowany, dopiero przy około 6V zaczyna normalnie działać i czysto grać.Mój problem polega na tym że nie działa mi układ zapobiegający "stukaniu" przy wył. układ(kit avt2153) wogule mi się nie włącza jeśli jest wlutowana dioda D1(napięcie na mute wynosi wtedy około 2V)jeśli jej nie ma(jest sam rezystor)to napięcie jest ok kilkunastu V i wszystko jest ok tylko przy wył. słychać "stuk" jest jeszcze taki problem że jeśli dam diode i rezystor 2K(ma być 33K)wtedy napięcie na mute jest ok 7V układ się wł. ale i tak zniekształca a przy wył. dalej jest "stuk"(jesi zostawie ten rezystor 2K bez diody to normalnie działa tylko wiadomo że nap. na mute jest większe) co to może być?dioda jest napewno dobra, bez podłączonego przedwzmacniacza dzieje się to samo.Nie daje załącznika w postaci schematu bo nie posiadam i nie moge znaleść w sieci,wszystko mam na papierze przypuszczam że znacie ten układ.Z góry dzięki za odpowiedz.
POZDRO
POZDRO
Skomentuj