Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz panelowy do subwofera z allegro, pare pytań z podłączeniem filtra aktywneg

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz

Na małej płytce chyba są kondensatory popalone,obejrzyj je dokładnie.A panel nie jest zły,
    mam aktualnie taki w użyciu i jest ok, mam też Karol taki o poborze 450w jak sprzedawałeś nie dawno
    i powiem ci że ten trafo ma cięższe ,kondy 2x10000, napięcie po wyprostowaniu 2x70v czyli raczej jest troszkę
    mocniejszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
      Na małej płytce chyba są kondensatory popalone,obejrzyj je dokładnie.A panel nie jest zły,
      mam aktualnie taki w użyciu i jest ok, mam też Karol taki o poborze 450w jak sprzedawałeś nie dawno
      i powiem ci że ten trafo ma cięższe ,kondy 2x10000, napięcie po wyprostowaniu 2x70v czyli raczej jest troszkę
      mocniejszy.
      Masz taki sam?? hmm.. miales taka usterkę??krzychu tylko że widzisz zaczne w nim grzebac to nie bede mogl zrobic zwrotu. Na kondensatorach jest napiecie..jak to stwierdzic na oko???jak wygladaja popalone - nie znam sie zbytnio na elekt

Skomentuj

Na małej płytce chyba są kondensatory popalone
        Możesz to zaznaczyć i pokazać? które?

Zamieszczone przez nitro8 Zobacz posta
        Na kondensatorach jest napiecie..jak to stwierdzic na oko???
        Bierzesz miernik, ustawiasz na prąd zmienny i mierzysz te Kondensatory największe, co są na początku układu.

---------- Post dodany o 10:06 ---------- Poprzedni post o 10:04 ----------

Zamieszczone przez nitro8 Zobacz posta
        jak wygladaja popalone
        mogą być wylane, czy wybuchnięte. Ale to mało prawdopodobne.

---------- Post dodany o 11:07 ---------- Poprzedni post o 10:06 ----------

Sory, tam miało pisać, ustawiasz na prąd stały i mierzysz xD

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m Zobacz posta
          Możesz to zaznaczyć i pokazać? które?

Bierzesz miernik, ustawiasz na prąd zmienny i mierzysz te Kondensatory największe, co są na początku układu.

---------- Post dodany o 10:06 ---------- Poprzedni post o 10:04 ----------

mogą być wylane, czy wybuchnięte. Ale to mało prawdopodobne.

---------- Post dodany o 11:07 ---------- Poprzedni post o 10:06 ----------

Sory, tam miało pisać, ustawiasz na prąd stały i mierzysz xD
          Trafo, kondensatory ( te duze przy trafo sa sprawdzone - jest napiecie), dalej na malej plytce umiejscowionej na boku na kondensatorach tez jest napiecie...tylko juz dalej nie wychodzi na plytle ze złączem - tą kostką sygnałową

Skomentuj

wzmacniacz

Tak ,mam taki sam i użytkuje.Mam też drugi uszkodzony ,który miał zrobione zwarcie na tym zasilaniu pomocniczym
            i po kondensatorku 220uF został tylko spód, (ten zaznaczony w czerwonej obwódce)a u ciebie na foto takie jakby wypalenie na nim,poza tym poszła jeszcze jakaś dioda ,tranzystor sterujący na płycie głównej wzmacniacza .Te usterki widać na oko ,a co jeszcze się uszkodziło to nie sprawdzałem .Jeśli zapłaciłeś więcej jak 100 to jak możesz to oddaj.

Uploaded with ImageShack.us
            Last edited by krzychu73; 22.01.2011, 17:50. Powód: brak fotki

Skomentuj

Tak ,mam taki sam i użytkuje.Mam też drugi uszkodzony ,który miał zrobione zwarcie na tym zasilaniu pomocniczym
              i po kondensatorku 220uF został tylko spód, (ten zaznaczony w czerwonej obwódce)a u ciebie na foto takie jakby wypalenie na nim,poza tym poszła jeszcze jakaś dioda ,tranzystor sterujący na płycie głównej wzmacniacza .Te usterki widać na oko ,a co jeszcze się uszkodziło to nie sprawdzałem .Jeśli zapłaciłeś więcej jak 100 to jak możesz to oddaj.

Uploaded with ImageShack.us
              Wlasnie zaplaciłem dużo więcej niż 100, już się ze sprzedawcą dogadałem co do zwrotu. Wole się nie grzebać bo zagrzęznę w tym

Skomentuj

Ale te kondy rzeczywiście spalone?Dobrze dojrzałem?

Skomentuj

Ale te kondy rzeczywiście spalone?Dobrze dojrzałem?
                  Wygląają wporządku

Skomentuj

To jest na tej płytce przymocowanej do płyty głównej ,jak patrzysz z góry to taśma zasłania ,obejrzyj z boku poniżej opisu wartości kondensatora.

Skomentuj

To jest na tej płytce przymocowanej do płyty głównej ,jak patrzysz z góry to taśma zasłania ,obejrzyj z boku poniżej opisu wartości kondensatora.
                      Juz go spakowalem do zwrotu, nie bede sie w nim grzebal bo to tylko dodatkowe koszty z mojej strony. Temat mozna zamknac

Skomentuj

No to szkoda ,że nie masz czasu zerknąć ,szkoda również czasu na to żebym się w tym wątku produkował.
                        Ciekawe tylko czy kupiłeś zepsuty ,czy to ty próbowałeś podłączyć na chybił trafił,a teraz płacz że nie działa.

Skomentuj

No to szkoda ,że nie masz czasu zerknąć ,szkoda również czasu na to żebym się w tym wątku produkował.
                          Ciekawe tylko czy kupiłeś zepsuty ,czy to ty próbowałeś podłączyć na chybił trafił,a teraz płacz że nie działa.
                          Twoje uwagi są trafne, jednak kondensatory są ok, nie podłączałem na chybił trafil bo ise na tym nie znam:), wspolnie z czlowiekiem ktory sie na tym zna:). Dzieki za pomoc:)

Skomentuj

Czaruję...
                          X