Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Marshall Guv'nor - potrzebuję schematu pcb.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marshall Guv'nor - potrzebuję schematu pcb.

Witam.
    Tak, jak w temacie potrzebuję schematu płytki pbc do wymienionego efektu gitarowego. Szukałem w sieci, lecz nic nie znalazłem, ponieważ są tam tylko płytki z rozmieszczeniem elementu. Liczę na Waszą pomoc.
    Pozdrawiam.

Oj, słabo szukałeś. Jeśli grasz na gitarze, to powinieneś znać tonepad.com
    http://tonepad.com/getFile.asp?id=108

Skomentuj

Hmm... Dziękuje bardzo. Mam jeszcze pytanie. W pdf. jest wzor i napisz, że gotowe do transferu, lecz mnie się wydaje, że jak to skopiuje na płytkę i odwrócę to będzie źle bo wzmacniacz operacyjny będzie po prawej stronie, a w DIY użytkowników jest po lewej?

Skomentuj

Ready to transfer Ci się sam odwróci jak przeniesiesz na płytkę z papieru poprzez termotransfer :) bo rysunek jest od strony elementów :) więc wzm op. będzie po lewej od strony druku :) a płytka od strony miedzi będzie z czytelnymi napisami :)

Skomentuj

Będzie po lewej. Spójrz obok, na kolorową płytkę - ona pokrywa się z tą ready to transfer a jest widokiem od góry - od strony elementów.
          Już kilka projektów drukowałem z tonepad, więc wszystko się zgadza - drukujesz tak jak jest (żadne lustrzane odbicia) przykładasz na laminat i prasujesz.

Skomentuj

Bo ja chce to pisakiem rysować na płytce i może to Wam pomoże, żeby mi podpowiedzieć. Co do termotransferu to już ogarniam. Ale ja chce to pisakiem wykonać bo drukarki nie mam:( i pewnie bede musiał zrobić to odbicie, tylko jeszcze chce zapytać?
            Last edited by polonez caro; 29.03.2011, 18:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez polonez caro Zobacz posta
              Ale ja chce to pisakiem wykonać bo drukarki nie mam i pewnie bede musiał zrobić to odbicie, tylko jeszcze chce zapytać?
              Jesli pisakiem to odbicie lustrzane :) i wtedy lecisz z koksem :)

Nawet do pisaka przydaje się druknąć (oczywiście odbicie lustrzane) :P wtedy wycinasz z papieru drukniętą płytkę kolcem robisz punkty gdzie ma być wiercone :P (przydaje sie do nózek wzm.operacyjnego) potem przerysowujesz :) chyba ze masz talent rysowniczy :)

http://www.youtube.com/watch?v=jzEvO...eature=related
              http://www.youtube.com/watch?v=u6LFo...eature=related
              Last edited by ploter; 29.03.2011, 19:21.

Skomentuj

Ja zrobie to tak, że podłożę kalke pod mój lustrzany wydruk i cieżki narysuję i potem lakierem lub markerem. A mam maleńką prośbę, bo nie mam "fotoszopa", aby zrobić lustrzne odbicie a drukarka nie ma tej opcji. Pomółby mi ktoś i wrzucił to lustrzane tak, aby mogł od razu rysować?
                Wielkie dzięki za pomoc, wiedziałem że moża na Was tu liczyć:)

Skomentuj

Chyba pozostaje tylko drukować jako lustrzane odbicie bo próbuję już trzecim programem odwrócić tego pdfa... ale on zabezpieczony hasłem .... da się jeszcze zrobić printscreena i odwrócić i chyba jednie to Ci pozostaje :) Zaraz coś wymyślę ;]

Daj maila

Skomentuj

Przepraszam, że nie odpisałem. Już sobie z tym poradziłem. Po prostu po ścieżkach na drugiej stronie kartki narysowałem i przeniosłem na laminat:)

Skomentuj

Okay :) to powodzenia przy robieniu i pokaż foteczki jak Ci idzie

BTW jakie brzmienia ma ten Gówno'r

Skomentuj

Hmm, nie wiem czy będzie się czym chwalić:) ale to mój pierwszy raz, to może mi wybaczycie:) A ten guv'nor to nie wiem co ma za brzmienie bo robie to koledze, który na gitarce gra, a ja się przy tym uczę:) mówiłem mu, że może się nie udać:P

Skomentuj

Spokojnie dasz rade elektronik też człowiek

Skomentuj

Nom dobrze:) jeżeli się uda to wstawię foty tej mojej płytki ale następnym razem będę próbował już termotransferem.

---------- Post dodany o 20:35 ---------- Poprzedni post o 20:33 ----------

Postaram się umieścić foty w ciągu tygodnia:)

---------- Post dodany o 18:31 ---------- Poprzedni post o 20:35 ----------

I oto jest moja pierwsza płytka. Co prawda nie jest dzieło najwyższej klasy, lecz myślę, że na początek może być. Następny bedzie termotransfer:) Oto fotki: http://w51.wrzuta.pl/obraz/0n6cZlybxK8/marshall_guv_nor http://w51.wrzuta.pl/obraz/1E1BDmTfVYQ/marshall_guv_nor

Skomentuj

Czaruję...
                            X