Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Włacznik do Xindaka C06

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Włacznik do Xindaka C06

Witam Mam problem z moim odtwarzaczem XIndak C06 (zresztą bardzo dobrym) otóż uszkodził się włącznik na przednim panelu odbija się i nie załącza sprzętu i chciałem takowy wymienić. Ponieważ nigdzie w Polsce takiego nie dostanę skierowano mnie do serwisu POLPAKU gdzie w rozmowie tel Pan X stwierdził iż nie moze sprzedać mi takiego włącznika bo nie może udzielić mi gwarancji tylko jedynym rozwiazaniem jest przysłanie sprzętu (jest po gwarancji) naprawienie i odesłanie. Pewnie wyjdzie ponad 100 zł a tak sam bym sobie taki włącznik wymienił (przelutował) NIE ROZUMIEM TAKIEJ POLITYKI FIRMY I OSTRZEGAM INNYCH BO JEST TO SWEGO RODZAJU OLEWANIE KLIENTA. JA NASTĘPNYM RAZEM ZASTANOWIĘ SIĘ CZY NIE KUPIĆ SYSTEMU OPARTEGO NA INNEJ FIRMIE BO DO TEJ MAŁO POPULARNEJ JEST PROBLEM. Aha w moim mieście jeden z panów gdzie naprawia się sprzęt zaproponował mi włącznik na kablu jak przy lampce :)))) I to by był AUDIOFILIZM zupełnie nowej jakości Moze ktoś mi poradzi co w tej suytuacji mogę zrobić azeby wydac mniej niż 100 zł POZDRAWIAM

daj zdjęcia tego ustrojstwa kolego.. zobaczymy co się da zrobić :)

Skomentuj

W tym linku jest taki
      http://www.acesuppliers.com/Supplier...oom_20688.html
      Symbol jego KTC-A02
      Last edited by ciechu; 13.04.2011, 13:03.

Skomentuj

zwymiaruj rozstaw mocowan na sruby oraz raster pinow
        mam takie na bank - ale raczej na 4 piny a nie 2

Skomentuj

Zwymiaruję i podam AHa ja mam na dwa piny a co oznacza raster pinów

Skomentuj

raster to odleglosc tych pinow miedzy soba
            akurat nie wiem czy to poprawne okreslenie rowniez dla wlacznika bo tyczy sie elementow RLC...

Skomentuj

poprawne, np. nóżek scalaków też :)

Skomentuj

Odległość otworów to 2cm a odległosć pomiędzy pinami to 8mm (są dwa piny)

Skomentuj

mam takie ale wlasnie z 4 pinami

jutro poszukam wiecej

mozesz dac zdjecie jak on jest zamontowany?

Skomentuj

Ten włącznik jest przykręcany do takiej małej płytki z przodu Mam to wszystko porozkręcane i jest mi trudno to skręcać na nowo także foty nie wrzucę raczej

Skomentuj

no to jak to chcesz naprawic jak nawet nie mozesz tego rozlozyc/zlozyc?

ten wlacznik da sie naprawic bez jego wymiany
                      pozniej zaladuje zdjecia czego szukac

Skomentuj

Czy mówicie o takim włączniku sieciowym?

Jak coś to PW

Btw. Tak jak Paweł S. napisał- te włączniki dają się naprawić bez problemu jeśli tylko nic się nie wyłamało
                        Last edited by IoNcs; 15.04.2011, 11:25.

Skomentuj

Tak to jest taki włącznik sieciowy ale ja go rozebrałem i za cholewe nie mogę go naprawić

Skomentuj

pokaz na zdjęciach co wykombinowałeś :)
                            akurat tego włącznika jeszcze nie rozbierałem ale inne sa podobnie zbudowane i wystarczy tylko troszkę cierpliwości i dasz rade.
                            Nic nie wyłamane/pęknięte/urwane?

Skomentuj

Postaram się zrobić fotki rozebranego włącznika sa tam jakieś 2 malutkie (blaszki, druciki) które nie mogę dopasować

Skomentuj

jezeli wlacznik nie zaskakuje i nie chce pozostac w pozycji ON to znaczy ze albo ten wygiety drucik pekl lub te sciezki na bialym plastiku sie polamaly

Skomentuj

Mój włącznik...deczko inna budowa ...biorę się za składanie-podam później info z pola bitwy

[edycja 13:55]
                                  Włącznik złożonyw niecałe 10 min i śmiga...
                                  Nie wiemy jaki dokładnie włącznik ma autor tematu ale jeśli ma ten co ja rozłożyłem to proponuje zobaczyć czy nie wyskoczył ten mały drucik który ustala włączenie czy wyłączenie w zależności jak się układa i czy blaszka która go dociska nie wyskoczyła...reszta nie ma nic do odbijania przycisku
                                  Padły mi baterie w moim Canonie i nie cykne fotek...musicie mi uwierzyć na słowa/wyrazy
                                  Last edited by IoNcs; 16.04.2011, 12:59.

Skomentuj

Postaram się pokazać jak wygląda rozebrany włącznik mam
                                    Załączone pliki

Skomentuj

czy mozesz wykonac lepsze zdjęcie tej białej części? Aby nie było przepalone i aby było widać to miejsce gdzie ten drucik się "zakotwicza"...to są wszystkie części ?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X