Witam. Mam zamiar jak już wspomniałem w jakimś poście wcześniej zbudować wzmacniacz 2x120W na podstawie projektu "subwoofer tda7294 w mostku ( z tego projektu zamierzam zapożyczyć sam schemat końcówki). Tak jak w temacie zamierzam jeden taki schemat zastosować na jeden kanał ( załącznik- tak będzie na ten jeden kanał). Problem w tym że w takim wypadku nie będzie mi potrzebny sumator sygnału i nie wiem jak zrobić wejście ( tam gdzie jest znak "?"). Gdzieś kiedyś dowiedziałem się że trzeba wejście spolaryzować. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak spolaryzować wejście i jakie ewentualne wartości poszczególnych elementów dobrać ( wiem że trzeba użyć kondensatora i rezystora ale który szeregowo a który równolegle- nie wiem). Z góry dzięki za pomoc.
PS. Czym jest bufor jeśli można wiedzieć. Przeczytałem właśnie że na wejściu czasami daje się bufor. ( Jeśli można to pokażcie to na schemacie tego suba irka, w którym miejscu on jest. Tak samo polaryzacja).
PS. Czym jest bufor jeśli można wiedzieć. Przeczytałem właśnie że na wejściu czasami daje się bufor. ( Jeśli można to pokażcie to na schemacie tego suba irka, w którym miejscu on jest. Tak samo polaryzacja).
Skomentuj