Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX F-140, STX S-140 Pytnia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Damian89 Zobacz posta
    czy ktoś orientuje jaki głośnik jest zamontowany w subie?
    przeciez masz podane w specyfikacji
    Głośnik LF - STX GDN-22-80-4-SC
    Wymieniłbym sekcje filtrująca, albo cały blok czyli filtr na Altron AL-18, końcówkę mocy na AL-11, może tym tropem pójdę aby wyeliminować zakłócenia a jednocześnie wyciągnąć więcej z suba.
    jak dla mnie chory pomysl
    zamiast wydawac kase na nowe podzespoly to bym sprzedal to co masz i kupil wiekszy sub
    mialem niedawno s-200 i jezeli chodzi o brzmienie i zejscie to rewelacja
    zadnego buczenia nie bylo z glosnika
    zauwazylem tylko 2 minusy - swiszczacy tunel oraz wzmacniacz nie za wielkiej mocy. po takim rozmiarze spodziewalem sie glosniejszej gry

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
    A poza tym to prawdopodobnie trafo jest uszkodzone anie końcówka.
    to mozna sprawdzic - odsun trafo od elektroniki

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      Hmm Pomysł wrecz swietny sprawna końcowke zamieniać na zle zaprojektowany bubel od altrona...
      Dorośnij chłopie co robiła fabryka sie nie tyka chyba stx to obliczył i nie wyciagniesz wiecej z tego suba...
      A poza tym to prawdopodobnie trafo jest uszkodzone anie końcówka.
      Zreszta po tym co przeczytałem to wnioskuje że nie dojżałeś do audio a tym bardziej do diy,A może zmień sobie instalacje elektryczna w domu bo masz przydzwiek sieciowy na to samo wyjdzie...
      To były tylko moje pomysły, podałem je gdyż nie mam dużego doświadczenia w konstrukcjach własnych jedynie w jakiś drobnych naprawach związanych z elektronika, nie oczekiwałem zganienia mojej osoby z powodu nie wiedzy bo nie mam jej aż tak szerokiej w tej dziedzinie. Ta treść kieruje do moderatora forum, jak tak ma wyglądać pomoc to proszę o usuniecie mojego konta z forum, a do "kolegi" Marios221 który myśli ze wszystkie rozumy pojadł to mam prosta ripostę kto mieczem wojuje ten od miecza ginie i na przyszłość nie kłap tak jęzorem bo go sobie przytniesz o zęby.

Skomentuj

Ta treść kieruje do moderatora forum, jak tak ma wyglądać pomoc to proszę o usuniecie mojego konta z forum,
        kolejne dziecko neo...
        jak masz zamiar uciekac za kazdym razem jak ktos zwroci sie do ciebie nie po twojej mysli to powodzenia zycze w zyciu...

zamiast obrazac sie powinienes wyciagnac wniski ze twoje rozumowanie jest bledne
        to w koncu rozkrecasz panel i sprawdzasz co tam buczy czy sie poddajesz?

Skomentuj

Czasami odnoszę wrażenie ze mody mijają się z celem i idea forum, w internecie tez obowiązują proste zasady kultury języka i nie jesteśmy anonimowi jak większości się wydaje. Teraz wiem ze moje rozumowanie jest błędne i przyznaje się do tego świadomie bez bicia ale jak mi to było wytłumaczone "chłopie dorośnij" itd takie teksty to pod budka z piwem. co do panela nie, nie poddaje się jest to oznaka słabości i niechęci zdobycia wiedzy. Jakoś w weekend sprawdzę bo będę w domu i napisze co i jak. Mam odsunąć transformator?

Skomentuj

Czasami odnoszę wrażenie ze mody mijają się z celem i idea forum,
            zapraszam na elektrode. jak tam posiedzisz troche to bedziesz nas calowal po stopach ;]

Mam odsunąć transformator?
            odkrec go i odsun od reszty elektroniki
            jak cos sie zmieni to bedzie wina trafa ktore sieje polem elektromagnetycznym
            jak nic sie nie zmieni to cos z ukladem wzmacniacza/filtra lub gdzies brak masy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              ale na skale polski to i tak trzeba troche wylozyc...
              Hehe jakiś czas temu tez się zastanawiałem czy się tym nie zając. Jak policzyłem wszystko i policzyłem jaki miał bym na tym zysk to mi się odechciało. Podziwiam Irka że mu się za tą kasę chce.

---------- Post dodany o 00:10 ---------- Poprzedni post o 00:07 ----------

Zweryfikowałem i buczenie słyszę w głośniku
              To nic z tym nie zrobisz.

Skomentuj

Odsunąłem transformator i rzeczywiście pomogło jednak nie w znacznym stopniu, jeszcze pytanie mam zwrotnice http://www.stx.pl/zwrotnica-1d-12-4.html, jak ja podłączyć do głośnika, już tłumacze o co mi chodzi czy sygnał ze wzmacniacza ma trafić do zwrotnicy potem do głośnika, czy sygnał ma być podany do zwrotnicy następnie na wzmacniacz i do głośnika.

Skomentuj

źródło dźwięku -> wzmacniacz -> zwrotnica -> głośnik

Skomentuj

ale nie podlaczaj tego w swoim subie!
                    on juz ma filtr

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      ale nie podlaczaj tego w swoim subie!
                      on juz ma filtr
                      spoko nie do tego suba potrzebuje, możliwości ograniczenia buczenia już się zakończyła, nie macie panowie innych pomysłów?

Skomentuj

Czaruję...
                      X