Jak będę znał ilość to oddam to dokładnej wyceny.
W Merkar 15-20PLN za sztukę, jak zbierze się więcej niż 12sztuk to może być taniej. Termin pewnie jakieś 3 tygodnie. http://www.merkar.pl/cennik.html
W prototypy.com niestety jest drogo i przy 10 sztukach ~37PLN.
---------- Post dodany o 10:20 ---------- Poprzedni post o 10:08 ----------
Na ten monet na płytkę nie wchodzą popularne IRFP240. Ale skoro jest więcej niż 1 chętny :) to dołożę dodatkowe pady na nie.
Cena 2sk1058/2sj162 pewnie skutecznie wystraszy większość chętnych :)
Poczekaj tutaj parę dni, np do piątku, paru amatorów jeszcze się pewnie znajdzie.
Czekam do środy przyszłgo tygodnia czyli jak dobrze widzę 28 marca potem "zamykam" listę :)
Co do hybrydy.
Niestety uniwersalnej płytki z 2sj/IRF nie będzie. Zwyczajnie się nie zrobić.
Płytka jest więc tylko pod IRF-y. Ewentualnie ja sobie zamontuje na kabelkach :)
zmiany w wersji niech będzie mk 2 :) :
- nie ma możliwości zastosowania jfet
- zmieniony punkt pracy lampy
- co wymusiło zmiany kilku tranzystorów na rozmiar większe
- zmiany poprawiające PSRR (kaskada źródła prądowego na wejściu i lustra w stopniu napięciowym)
- zmiana zenerek na LM336 - uprosciło to nieco układ polaryzacji, zmniejszyło pobór prądu i nieco szum.
- wrócił mój boostrap - zysk 5-6dB wzmocnienia w otwartej pętli - w praktyce 2 - 3 razy mniejsze zniekształcenia.
- możliwość zasilania lampy z wysokiego napięcia (90V) - dodane diody zabezpieczające
- uproszczanie zasilania WO (U1)
- zmiana w zabezpieczaniu - próg zależny jest też od napięcia na tranzystorach
- tranzystor kompensacji temperaturowej jest teraz montowany na kabelkach
- zmienione zostało prowadzenie masy na płytce.
- zmniejszyła się też liczba zworek na płytce :)
- kondensatory nie zasłaniają już otworów montarzowych tranzystorów
Przepraszam za zamieszanie, ale muszę się wycofać z zamówienia. Mam nadzieję, że nie pokrzyżuje to mocno planów związanych z produkcją płytek ani nie podniesie znacząco kosztów.
MIKI - 2 sztuki
Zibi - 2 sztuki
bawolek - 2 sztuki
jq - 2 sztuki
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj