Uprzątnąłem temat. Jako takiej v2 nie będzie. Będzie natomiast wersja dla mnie :) którą wsadzę w obudowę. Różnice nie będą duże:
- nie będzie możliwości wsadzenia JFET na wejście.
- lampa dostatnie zasilanie +90V.
- kilka zmian będzie we wzmacniaczu różnicowym.
- tranzystory wyjściowe będą 2SK1058 / 2SJ162
Jak będę zamawiał płytki dam znać jak by się znalazł chętny.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Hybryda
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
jakby ktoś nie mógł znaleźć a ma chrapkę na Hybryde :)
http://www.fratu.pl/irek/?uklad-zabe...wzmacniacza,33
http://www.fratu.pl/irek/?uklad-zabe...cza-unizab2,68
Zostaw komentarz:
-
Napisałem się a i tak nikt nie czyta :P
Niezależne zalanie przydaje się tylko przy uruchamianiu.
Możesz wykorzystać protektor Irka wystarczy zmienić tylko czas opóźnienia załączenia głośników na ~15s.
Zostaw komentarz:
-
Ok dzięki za odpowiedź, w takim razie spróbuje coś podziałać na własną rękę.
Edit: Może trochę laickie pytanie, ale np, wstępnie zamiast tego układu mógłbym zrobić dwa wyłączniki? Jeden od żarzenia a drugi od zasilania końcówki mocy?Last edited by Chilihead; 21.02.2012, 18:26.
Zostaw komentarz:
-
Kolego raven1985 czy jest szansa że zabezpieczenie DC do wersji na lampach pojawi się do końca marca, czy kombinować coś na własną rękę? Mam w sumie większość potrzebnych elementów i chciałbym z ciekawości złożyć ten wzmacniacz.
Zostaw komentarz:
-
No kurna niech się chwalą :P Ja bym też zaczął ale: gdzie nie napisze o części tam pustki na magazynach do ok końca stycznia... Poczekam do końca stycznia i chyba wtedy coś zacznę płodzić a i może jakieś grupowe zamówienie się zrobi
Zostaw komentarz:
-
Ktoś tam robi. Jakieś sygnały na PW dostawałem :) Tylko przyznać się nie chce :)
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJa zamówiłem obudowę do tej hybrydy...
Zostaw komentarz:
-
Odświeżam temat: ktoś coś na własną rękę zrobił jeśli chodzi o Hybrydę? Testuje ktoś a nie chce się pochwalić?
Zostaw komentarz:
-
Dokładam opis do płytki tutaj bo na początku już nie wejdzie :)Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaZmieści się ten zasilacz do naszej obudowy? Na dniu chcę mieć już wycinane blachę...
Zostaw komentarz:
-
Zmieści się ten zasilacz do naszej obudowy?:) Na dniu chcę mieć już wycinane blachę...
Zostaw komentarz:
-
Płytka zasilacza.
Zasilanie. Nie tylko do hybrydy. Kondensatory snap-in max 35mm (rozstaw nóżek jest stały) , wchodzą 10000uF/80V . Mostek płaski 25A.
Reszta jak widać poniżej.
Płytka pod żarzenie lub zasilacz uniwersalny:
Schemat, całość i prasowanka:
Gerbery na życzenie.Last edited by raven1985; 03.12.2011, 13:52.
Zostaw komentarz:
-
Widziałem tą hybrydę. Nie chcę powielać takiej koncepcji jest ich już wystarczająco dużo :)
Zamieszczone przez MariuszElektro Zobacz postaWolałbym końcówkę na 2SC5200/2SA1943 niż na IRF
PS
Kurcze nie mam na czym testować swoich wynalazków. Usmażyłem warsztatowe diory Vega. Długo mi służyły i wiele przeszły. Niby nic a jakoś mi smutno
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaok, czekam na wycenę.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: