Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

potencjometr elektroniczny 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.edward-audio.pl/volcano/index.php

tak się składa że jak ma być jakiś selektor, regulacja głośności oraz sterowanie dwoma przekaźnikami to wyjdzie właśnie coś podobnego :)
    wklejałem już linka do tego projektu jest ciekawy... raven znalazł w nim kilka "błędów" ... myślę że nasi forumowi spece od elektroniki zrobili by taki hi-endowy preamp
    na na szym forum jest już kilka naprawde ciekawych koncówek które można by potem tylko podmieniać do takiego preampa :) ...

jest jedna wada o której wspominał Yoshi ... takie coś wyjdzie stosunkowo drogo .. w stówce czy nawet dwóch nie ma szans się zmieścic

kolega mkul również swego czasu zaprojektowałtakiego preampa :) i też działał bardzo fajnie
    Last edited by bawolek; 27.12.2011, 09:45.

Skomentuj

Ja aktualnie zamawiam i trwają prace nad prostym sterowaniem głośności który obsługuje:
      - selektor 3wejść
      - 2przekazniki dla koncowek mocy (np. stereo i sub)
      - sterowanie silniczkiem potencjometru
      - mini pilot z allegro

Wszystko raczej będzie na jednej pcb, ewentualnie trafko z zasilaczem na osobnej płytce.

Skomentuj

Widzę, że tu każdy chce czegoś innego. Może wróćmy po prostu do 5.1 z początku wątku w najprostszej wersji i tyle.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Mi by to najbardziej odpowiadało :)

Skomentuj

Odgrzewam temat.

Czy jest jakieś proste rozwiązanie takiego potencjometru? Może ktoś już coś złożył.

Skomentuj

Jeśli się nie mylę to flodins powinien mieć w sprzedaży taki potek 5.1.

Skomentuj

Czaruję...
              X