Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

N-mosfet w mostku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

N-mosfet w mostku

W przeciągu ok 3 lat na zganiałem trochę części które myślę że nabrały już mocy urzędowej i pora je wykorzystać. oto co zalega:
    - trafo 2x24V 7,08A , 20V2,5A
    - 2x radiatory do 100W wzmaka
    - 2 n-mosfet (będą żyć :) )

Z tych gratów zamierzałem popełnić wz. mostkowy.Z racji małego nap. i dużego prądu trafa, oraz posiadanych radiatorów myślę że to optymalny zestaw. Tylko co dalej....

I tu liczę na Wasze sugestie, odnośnie tego co z takiego wzmacniacza zasilić i jak wykorzystać ten trzeci odczep trafa. Mam parę własnych pomysłów:
    1) subwoofer - niestety sądzę że w 10m^2 go nie wykorzystam
    2) pojedyncza kolumna a z wolnego odczepu zasiliłbym preamp lampowy- czy n-mosfet się sprawdzi w pełnym paśmie?
    3) piec do gitary, ale w tym temacie to zielony jestem

Co o tym sadzicie, czy jest to całkiem poraniony pomysł?

Zamieszczone przez kurdzio Zobacz posta
    1) subwoofer - niestety sądzę że w 10m^2 go nie wykorzystam
    Kwestia tego ile masz na głośnik...
    2) pojedyncza kolumna a z wolnego odczepu zasiliłbym preamp lampowy- czy n-mosfet się sprawdzi w pełnym paśmie?
    Bez sensu

3) piec do gitary, ale w tym temacie to zielony jestem
    tak po prostu czy używał byś go?
    Wg mnie najlepszą opcją jest 1

Skomentuj

jeżeli wybiorę opcję 1 to ok 150-200 na głośnik, w kolejce czeka jeszcze od złożenia uniamp i 14scx+ mission

w przypadku pozostałych opcji pewnie poszło by to do żyda tylko czy się zwróci:???:

Skomentuj

w przypadku pozostałych opcji pewnie poszło by to do żyda tylko czy się zwróci
        Może tak może nie A jak chcesz robić kolumny na 14scx+ mission to sub by się przydał na np 22scx jeśli ma być tanio:)

Skomentuj

chyba już na forum widziałem zestawi 14scx z subem na 22scx, jeszcze poczytam o nim. Mśylałem tez o 22sw lub którymś z tych nowszych stx-ów sw.stx.cośtam, ale jeszcze nic o nich nie czytałem

Skomentuj

Kwestia tego ile będziesz chciał wydać na głośnik bo wzmacniacz będziesz miał dość dobry

Skomentuj

napisałem 2 posty wyżej 150-200 na sam głośnik

Skomentuj

A faktycznie sory... Coś z staxa się znajdzie, może mds08, może uda Ci się upolować 10" ravemastera

Skomentuj

Czaruję...
                X