A jakie elementy do wzmaka w końcu kupiłeś?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz do suba na SW.STX.10.2.500.8F.A.FC.X
Collapse
X
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaA jakie elementy do wzmaka w końcu kupiłeś?
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaJest szybki ale potrzebuje dużo mocy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaI jak tam subowoofer? Jak gra? Jakieś fotki?
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz postaJanekzet to zabezpieczenie przed dc chyba pisałeś ,że na upc1237 obsługuje końcówki pracujące w mostku?
Czy taki zmostkowany wzmacniacz można podłączyc pod głośnik 4ohm i czy trzeba by zmniejszyć napięcie zasilania?
Przy 4 ohm nie ma sensu bawić się w mostki, duże moce da się wyciągnąć z pojedynczej końcówki. Takie mostkowe rozwiązania dla 4 ohm stosuje się w car audio ze względu na niskie napięcie zasilania.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaZabezpieczenie przed DC jest podłączone pod jedną końcówkę, ale nie sprawdzałem jak to działa.
Przy 4 ohm nie ma sensu bawić się w mostki, duże moce da się wyciągnąć z pojedynczej końcówki. Takie mostkowe rozwiązania dla 4 ohm stosuje się w car audio ze względu na niskie napięcie zasilania.
Pozdrawiam
jak mamy na stanie złożone końcówki i transformator , z tego co gdzieś wyczytałem to optymalne napięcie zasilania pojedynczej końcówki x 0,7 i mamy wartość napięcia do zasilania mostka pod obciążenie 4Ohm, może ktoś potwierdzić,
ewentualnie na co trzeba zwrócić jeszcze uwagę?
Skomentuj
-
Witam. W kwestii wzmacniacza Mosfet IRKA. Kiedyś popełniłem układ mostkowy dwóch takich końcówek, Napędzałem je trafem 2*36V 250VA, zastosowany do tego był filtr SUB4. Nie wiem ile to mocy mogło mieć, ale GDN120/8/1 kontrolowało znakomicie. Nie grzało to się za mocno. Układ pracuje do dzisiaj u kuzyna razem z subem, bezawaryjnie już ponad 2 lata. Polecam jakby ktoś miał podobny problem z serii samemu, prosto i stosunkowo niedrogo :)
Skomentuj
Skomentuj