Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do suba na SW.STX.10.2.500.8F.A.FC.X

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A jakie elementy do wzmaka w końcu kupiłeś?

Skomentuj

Ale sprawdzałeś już na czymś ten głośnik czy tylko wszystko w kartonach i jak wszystko do kupy złożysz to powiesz co i jak, jaki ten wzmacniacz planujesz? Cena głośnika zachęcająca, tylko czy wart tej ceny ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
        A jakie elementy do wzmaka w końcu kupiłeś?
        Dokładnie takie jak doradzałeś. Podłączałem głośnik do wzmacniacza mostkowego w samochodzie Boschmann PCH 6882 EX. Jest szybki ale potrzebuje dużo mocy.
        Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
          Jest szybki ale potrzebuje dużo mocy.
          Tak jak STX sugeruje w specyfikacji.

Skomentuj

I jak tam subowoofer? Jak gra? Jakieś fotki?
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
              I jak tam subowoofer? Jak gra? Jakieś fotki?
              Oczywiście, że gra, a opisy i zdjęcia w dziale własne konstrukcje elektroakustyczne - subwoofer 10cali STX.
              Pozdrawiam

Skomentuj

Janekzet to zabezpieczenie przed dc chyba pisałeś ,że na upc1237 obsługuje końcówki pracujące w mostku?
                Czy taki zmostkowany wzmacniacz można podłączyc pod głośnik 4ohm i czy trzeba by zmniejszyć napięcie zasilania?

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
                  Janekzet to zabezpieczenie przed dc chyba pisałeś ,że na upc1237 obsługuje końcówki pracujące w mostku?
                  Czy taki zmostkowany wzmacniacz można podłączyc pod głośnik 4ohm i czy trzeba by zmniejszyć napięcie zasilania?
                  Zabezpieczenie przed DC jest podłączone pod jedną końcówkę, ale nie sprawdzałem jak to działa.
                  Przy 4 ohm nie ma sensu bawić się w mostki, duże moce da się wyciągnąć z pojedynczej końcówki. Takie mostkowe rozwiązania dla 4 ohm stosuje się w car audio ze względu na niskie napięcie zasilania.
                  Pozdrawiam

Skomentuj

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj: co sądzicie o konstrukcji H250? Oferuje sporą moc i zastanawiam się nad nią do suba. Miał ktoś styczność z nią?

Skomentuj

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
                      Zabezpieczenie przed DC jest podłączone pod jedną końcówkę, ale nie sprawdzałem jak to działa.
                      Przy 4 ohm nie ma sensu bawić się w mostki, duże moce da się wyciągnąć z pojedynczej końcówki. Takie mostkowe rozwiązania dla 4 ohm stosuje się w car audio ze względu na niskie napięcie zasilania.
                      Pozdrawiam
                      Pytałem o zabezpieczenie, bo Irek o swoim pisze "Układ nie obsługuje prawidłowo stereofonicznych końcówek mostkowych!". Też uważam ,ze mostka nie opłaca się robić do zasilania głośnika 4Ohm ,ale inaczej już sprawa wygląda
                      jak mamy na stanie złożone końcówki i transformator , z tego co gdzieś wyczytałem to optymalne napięcie zasilania pojedynczej końcówki x 0,7 i mamy wartość napięcia do zasilania mostka pod obciążenie 4Ohm, może ktoś potwierdzić,
                      ewentualnie na co trzeba zwrócić jeszcze uwagę?

Skomentuj

Witam. W kwestii wzmacniacza Mosfet IRKA. Kiedyś popełniłem układ mostkowy dwóch takich końcówek, Napędzałem je trafem 2*36V 250VA, zastosowany do tego był filtr SUB4. Nie wiem ile to mocy mogło mieć, ale GDN120/8/1 kontrolowało znakomicie. Nie grzało to się za mocno. Układ pracuje do dzisiaj u kuzyna razem z subem, bezawaryjnie już ponad 2 lata. Polecam jakby ktoś miał podobny problem z serii samemu, prosto i stosunkowo niedrogo :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X