Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dx-audio, holton 250w

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
    co sadzisz o D3, D4 i T6
    Jest tego więcej tam :)
    Nie mam pojęcia co autor miał na myśli ale pewnie on sam też nie :)
    Zamiast lustra zrobił podwajacz prądu :)
    Prąd t5 będzie jakieś 2 razy większy niż t4.
    bez sensu :)

Ciekawie wyglądają też d5...d6 :)

Ale ludzie co to kupią i tak się nie połapią

Skomentuj

Witam,

pozwoliłem sobie wskazać firmie Dx-Audio ten wątek poświęcony ocenie ich produktu. Przekonamy się czy podejmą się obrony zastosowanych rozwiązań.

Pozdrawiam,
      Jacek Zieliński

P.S.

Ja się nie znam i się nie połapałem...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Ciekawie wyglądają też d5...d6
        Bo to audiofilska kompensacja, szkoda ze nei ma diod swiecacych one sa najbardziej audiofilskie :)

Wszedzie ucza zeby rezystor wejsciowy byl rowny rezystorowi w sprzezeniu zwrotnym ze wzgledu na kompensacje pradu polaryzacji a wiec wyzerowanie napiecia stalego na wyjsciu. Oczywiscie tu musi byc inaczej :)

---------- Post dodany o 21:09 ---------- Poprzedni post o 21:07 ----------

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
        pozwoliłem sobie wskazać firmie Dx-Audio ten wątek poświęcony ocenie ich produktu. Przekonamy się czy podejmą się obrony zastosowanych rozwiązań.
        No i po co? Zebysmy my przyczyniali sie do dopracowania ukladu i to za darmo? No i jaka to firma?? Jakis gosc sobie dlubie i probuje zarabiac na amatorach kitowcach.

Skomentuj

Witam,

słowo kitowiec amator odbieram jako obraźliwe. Nie zapominaj, że i Ty z takich ludzi masz pieniądze na chleb. Tak więc więcej szacunku Szanowny Panie Konstruktorze.
          Dlaczego napisałem do nich ? Przecież to oczywiste, nie znam się na elektonice i jestem zaiteresowany doprowadzeniem tego układu do porządku. A tak się składa, że jeśli chodzi o H-250 to ma on znakomity stosunek moc+funkcjonalność do ceny, chyba najwyższy na rynku pogardzanych przez Ciebie kitów dla kiciarzy. Sądzę, że wiele osób skusiło się już, a jeszcze więcej się zdecyduje ję wkrótce. I zasadniczo nic na to nie poradzisz, ponieważ co z tego że Twoje konstrukcje są zdecydowanie lepsze skoro ceny są zaporowe a dostępność żadna. I aby było jasne, to wcale nie żałuję, że zrezygnowałem N-Mosfeta na rzecz H-250.

Pozdrawiam,
          Jacek Zieliński

Skomentuj

Bo to audiofilska kompensacja, szkoda ze nei ma diod swiecacych one sa najbardziej audiofilskie
            Tylko że te diody są na płytce a nie na radiatorze :) Nie wiem co mają kompensować :)

Ale chyba największym błędem są za małe prądy w stopniu napięciowym i sterującym. Dodatkowo nie symetryczne przez to lustro, na ujemną połówkę jest tylko ~5.5mA.
            Jak impedancja spadnie poniżej 4om będzie problem na pewno.

Jak ktoś ma ten układ niech sobie zamieni d4 na rezystor 150om .Być może będzie musiał też zmienić r14 żeby ustawić prąd spoczynkowy. Ale zakres regulacji jest spory więc może wystarczy. (prąd spoczynkowy wzrośnie po zmianie d4 !)

Jak wzmacniacz jest do suba to od razu radzę zmniejszyć też r33 na 4.7 nawet 2.2om.

Można też zmniejszyć r24 do 47om a nawet mniej ~27om.
            Wtedy korekcja r15/14 może już być konieczna.
            Po tych zmianach wzmacniacz będzie jaki taki :)

akis gosc sobie dlubie i probuje zarabiac na amatorach kitowcach.
            Niech tam sobie dłubie :) Tylko niech robi to z głową .

Nie zapominaj, że i Ty z takich ludzi masz pieniądze na chleb
            Kulą w płot :)

---------- Post dodany o 12:06 ---------- Poprzedni post o 10:36 ----------

Zebysmy my przyczyniali sie do dopracowania ukladu i to za darmo?
            Jak sugerowane modyfikacje zostaną wprowadzone do produkcji to liczę na jakiś %
            Last edited by raven1985; 22.02.2013, 18:18.

Skomentuj

Witam,

przepraszam, zwracam honor, P. Ireneusz miał rację, przynajmniej co do Dx-Audio. Okazało się, że ludzie z tej firmy są tak zapracowani, że niestety ale ale nie znajdą czasu na wypowiadanie się w tym temacie na forum, ale są niezwykle zainteresowani udoskonaleniem produktu i bardzo chętnie sprawdzą wszystkie zawarte tu sugestie. Szkoda, że nie a jeszcze bardziej, że faktycznie za darmo...
              Bardzo jestem wdzięczny na rzeczowe i fachowe porady. Mino, że nie zauważyłem na razie żadnych proplemów technicznych i akustycznych zastosuję się do nich bez chwili namysłu i wachania.

Pozdrawiam,
              Jacek Zieliński

Skomentuj

Wywalić te diody d5..d6. (zewrzeć)
                Tu trochę się rozpędziłem...
                Przepraszam.
                Myślałem że to zwykłe 1n4148 a tam są rozmieszczone sensownie BYV29 na radiatorze.
                Więc nie ruszać ! :)

Skomentuj

Witam,

no to teraz obiecuję, że będę systematycznie sprawdzał czy, Dx-Audio zachowało czujność, a wprowadzenie zmian w schemacie i kitach na ich stronie potraktuję jako kłamstwo iż nie mają czasu na ustosunkowanie się do zawartych tu uwag.

Niezmiernie wdzięczny,
                  Jacek Zieliński

Skomentuj

Nie zapominaj, że i Ty z takich ludzi masz pieniądze na chleb.
                    Nigdy w zyciu nie sprzedalem nikomu zadnego kitu (zestawy do samodzielnego montazu) :)

ma on znakomity stosunek moc+funkcjonalność do ceny, chyba najwyższy na rynku pogardzanych przez Ciebie kitów dla kiciarzy.
                    Akurat najlepszy stosunek moc funkcjonalnosc cena to ma moj n-mosfet. I to bardzo latwo policzyc wiec to nei jest moje widzimisie.

ceny są zaporowe a dostępność żadna.
                    Jakie ceny jaka dostepnosc? Ja nie jestem firma produkcyjna, chyba mnie z kims myslisz!

wcale nie żałuję, że zrezygnowałem N-Mosfeta na rzecz H-250.
                    To wydales kase na dwie koncowki, pewnie osiagnales najlepszy stosunek cena jakosc, o przepraszam ilosc :) Pewnie bys za wydane pieniadze kupil gotowego suba :)

---------- Post dodany o 11:22 ---------- Poprzedni post o 11:19 ----------

Okazało się, że ludzie z tej firmy są tak zapracowani,
                    Jacy ludzie?? Jakies firmy?? Firma a gdzie regon? A gdzie produkty? Jeden niedopracowany schemat koncowki mocy sciagniety z internetu i cos tam poprawiony?

nie znam się na elektonice
                    To sie nie wypowiadaj jak sie na czyms nie znasz albo najpierw odrob lekcje, bo piszesz jak rozhisteryzowana baba!! :)

---------- Post dodany o 11:23 ---------- Poprzedni post o 11:22 ----------

a tam są rozmieszczone sensownie BYV29 na radiatorze.
                    To bardzo szybkie diody, dzieki nim wzmacniacz jest tak szybki

Skomentuj

Czaruję...
                    X