Haha wiedziałem że będzie wojna 
No tu się zgodzę, bo to prawda, jednak nikt się nie uparł na firmę wima - po prostu miałem w domu elementy, to czemu miałbym ich nie używać tylko kupować nowe innej formy? ;/ Mkt to mkt, mkse to mkse, mkp to mkp...
Wiem że tam napisałem bez sensu i dziś się sam dziwiłem, ale jak się ma otwartych kilkanaście datashitów do opampów, to się różne błędy mogą wkraść. A to że w datashicie ma napisane gdzie go można przykładowo stosować, to co ja na to zrobie. Pewnie jakbym poszukał, to bym i znalazł. Ale nie chce mi się, bo po co?
Bo tu jest zrobiona na stałe, nie ma prka. Często spotykany zabieg w tańszych wzmakach.
http://diyaudio.pl/showthread.php/20...-poprawi%C4%87
Dokładnie 22 elektrolity w całym przedwzmacniaczu i 2 bipolary. Kto pisał że to są spektalularne efekty? Już widzisz tylko swoje zdanie, że powiedziałem że wzmacniacz gra teraz milion razy lepiej i jest teraz hajendem, choć wcale tak nie uważam, bo widzę ile rzeczy jest w nim skopane i do poprawy. Ale wzmak nie warty dalszych modyfikacji, a obecne przyniosły satysfakcjonującą poprawę i tego się trzymajmy.
---------- Post dodany 11.03.2013 o 01:00 ---------- Poprzedni post 10.03.2013 o 16:29 ----------
Ok, zamiast rezysora 6,8k między emiterowymi i lustrem wstawiam prke 10k i mam regulacje pradu spoczynkowego, to mam wtedy bardziej hajendowy wzmak?
Ile daje regulacja prądu spoczynkowego do grania wzmacniacza, a ile wymiana opampa, czy starych kondesatorów? Za 12zł wyremontowałem wzmacniacz i mu polepszyłem trochę szybkość. Czy to tak wiele? Aż tak w oczy kuje? :)

Zamieszczone przez irek
Zobacz posta
Zamieszczone przez irek
Zobacz posta
Zamieszczone przez irek
Zobacz posta
Zamieszczone przez irek
Zobacz posta
Zamieszczone przez irek
Zobacz posta
---------- Post dodany 11.03.2013 o 01:00 ---------- Poprzedni post 10.03.2013 o 16:29 ----------
Ok, zamiast rezysora 6,8k między emiterowymi i lustrem wstawiam prke 10k i mam regulacje pradu spoczynkowego, to mam wtedy bardziej hajendowy wzmak?
Ile daje regulacja prądu spoczynkowego do grania wzmacniacza, a ile wymiana opampa, czy starych kondesatorów? Za 12zł wyremontowałem wzmacniacz i mu polepszyłem trochę szybkość. Czy to tak wiele? Aż tak w oczy kuje? :)
Skomentuj