Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WS 303, czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobra, to ja spróbuję z tym wzmakiem cokolwiek sensownego zrobić w przyszłym tygodniu, bo teraz umieram na katar i przyległe przypadłości. Jak w przyszły weekend rezultat się nie spodoba to wtedy popytam raz jeszcze jaki inny wzmak byłby ok.

Skomentuj

klimatyzowane biuro?

Skomentuj

Ta-F220 Jest w 100% sprawny poniżej masz link:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3371945253

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
          klimatyzowane biuro?
          Nie, akurat jestem na urlopie i mnie w domu złapało. Cholera wie skąd, pewnie w sklepie, abo gdzieś, bo nawet autobusami nie jeżdzę.

Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz posta
          Ta-F220 Jest w 100% sprawny poniżej masz link:
          http://allegro.pl/show_item.php?item=3371945253
          Trochę Ci się odrapał . Przemyślałem sprawę i jeśli miałbym kupować to przynajmnie 490 albo coś takiego: http://allegro.pl/yamaha-a-520-i3367110513.html (ew. 720)

Ale nadal nie wiem czy to miałoby sens. Powiedzcie mi, czy są jakieś sensowne wzmaki np. Yamahy typu 7.1/2 (oczywiście tu już myślę o cenie w tysiącach), które można nazwać już Hi-Fi, ale jeszcze policzyć te tysiące na palcach jednej ręki? (najlepiej połowy ręki, tj. 3k)

Skomentuj

Po co 7.2?

Jak chcesz wydac tysiące to bierz sie za wyższą lige typu 770ES lub PMA-1560
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
              Po co 7.2?

Jak chcesz wydac tysiące to bierz sie za wyższą lige typu 770ES lub PMA-1560
              Ano widzisz. Kompjuter. Gry, filmy, etc. (chodzi o TA-F czy ST-S czy jeszcze coś innego?)

Najlepiej byłoby mieć dwa w jednym, ale właśnie dlatego takie pytanie zadałem, bo zdaję sobie sprawę, że może to być trudne. Jeśli jednak jest możliwe kosztem niewielkiej utraty jakości to mimo wszystko tak właśnie bym chciał. Jeśli nie 7.1 to przynajmniej 5.1, choć nie wiem czy spełni to najnowsze standardy wejścia (wyjście dla mnie gra mniejszą rolę, nie wydaje mi się żeby różnica między 5.1 a 7.1 była aż tak istotna dla mnie)

Skomentuj

TA-F770ES

ST-S to tunery ;p

Moje zdanie jest takie, film obejrzysz na stereo, a muzyki na 5.1 już nie daje takiej frajdy :)
                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Sorry , ale jesli Sony lepszy od NAD-a to mi katus wyrosnie :]

w zasadzie kazdy Nad jest Hi-Fi , a Sony nie jestem pewien,
                  ale raaaczej , zwlaszcza z tych "budzetowych" tylko obok
                  Hi-Fi lezalo, no ale musze przyznac ze moja starenka mikro-
                  wieza gra dosyc znosnie , po podlaczeniu pot. do line-out
                  (i wlasnie z by-pass cyfrowego equalizera :)

Skomentuj

Hehe :). No dobra, to zrobię porządek z WSem i nic nie kupię w takim razie, bo mi mieszacie w głowie . Jak się opinie ustalą (albo ja posłucham i sam powiem) to wtedy podejmę decyzję co dalej.

Za to inne pytanie skoro 5.1+ be - a jaki amplituner 5.1+ jest "najlepszy" jakościowo abstrachując od tego, że i tak jest do bani w porównaniu ze stereo?

Skomentuj

Sam posiadam Toscę i powiem że ładnie gra z ZgP 25-8-585 :

Skomentuj

Nie na temat...
                        zaraz padne
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A sorki. Tosca to AWS 303 a nie WS 303.

Skomentuj

Nom, trochę inne toto Swoją drogą, poza tym, że z tego nagrania niewiele wynika to na moje ucho wynika na pewno jedno - głośniki przeciążasz niskimi albo mikrofon nie nadąża (raczej to pierwsze).

Skomentuj

Wina starego aparatu ktory zniekształca głos ;>

Skomentuj

Niedługo w salonach HIFI będzie stał komp z youtube zamiast sprzętu, żeby "zobaczyć" jak gra...

Skomentuj

Dobra, wraca temat czegoś zamiast WS 303, bo niestety próby jego "renowacji" są chyba bez sensu.

Propozycje były:
                                  1. Sony TA-F490
                                  2. Sony TA-F220
                                  3. NAD 7240

Kto da więcej? Proszę o jakieś opinie co do sposobu grania / porównania które co ma lepsze

Od razu uprzedzam, że jestem zwolennikiem dynamiki, a nie płaskiej charakterystyki - jak coś nie ma basu to dla mnie nie gra. Dynamika najważniejsza. Dalej jakość (zniekształcenia/zakłócenia), a na końcu moc. Preferowana moc w okolicach 80W.

Kwota do przeznaczenia... hmm.. a ze 300 zł +- 100?

A - i nie spieszy się. Jak się trafi szybko, ok, jak za pół roku to też dobrze.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X