Dobra, to ja spróbuję z tym wzmakiem cokolwiek sensownego zrobić w przyszłym tygodniu, bo teraz umieram na katar i przyległe przypadłości. Jak w przyszły weekend rezultat się nie spodoba to wtedy popytam raz jeszcze jaki inny wzmak byłby ok.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
WS 303, czy warto?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaklimatyzowane biuro?
Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz postaTa-F220 Jest w 100% sprawny poniżej masz link:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3371945253. Przemyślałem sprawę i jeśli miałbym kupować to przynajmnie 490 albo coś takiego: http://allegro.pl/yamaha-a-520-i3367110513.html (ew. 720)
Ale nadal nie wiem czy to miałoby sens. Powiedzcie mi, czy są jakieś sensowne wzmaki np. Yamahy typu 7.1/2 (oczywiście tu już myślę o cenie w tysiącach), które można nazwać już Hi-Fi, ale jeszcze policzyć te tysiące na palcach jednej ręki? (najlepiej połowy ręki, tj. 3k)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaPo co 7.2?
Jak chcesz wydac tysiące to bierz sie za wyższą lige typu 770ES lub PMA-1560
Najlepiej byłoby mieć dwa w jednym, ale właśnie dlatego takie pytanie zadałem, bo zdaję sobie sprawę, że może to być trudne. Jeśli jednak jest możliwe kosztem niewielkiej utraty jakości to mimo wszystko tak właśnie bym chciał. Jeśli nie 7.1 to przynajmniej 5.1, choć nie wiem czy spełni to najnowsze standardy wejścia (wyjście dla mnie gra mniejszą rolę, nie wydaje mi się żeby różnica między 5.1 a 7.1 była aż tak istotna dla mnie)
Skomentuj
-
Sorry , ale jesli Sony lepszy od NAD-a to mi katus wyrosnie :]
w zasadzie kazdy Nad jest Hi-Fi , a Sony nie jestem pewien,
ale raaaczej , zwlaszcza z tych "budzetowych" tylko obok
Hi-Fi lezalo, no ale musze przyznac ze moja starenka mikro-
wieza gra dosyc znosnie , po podlaczeniu pot. do line-out
(i wlasnie z by-pass cyfrowego equalizera :)
Skomentuj
-
Hehe :). No dobra, to zrobię porządek z WSem i nic nie kupię w takim razie, bo mi mieszacie w głowie. Jak się opinie ustalą (albo ja posłucham i sam powiem) to wtedy podejmę decyzję co dalej.
Za to inne pytanie skoro 5.1+ be - a jaki amplituner 5.1+ jest "najlepszy" jakościowo abstrachując od tego, że i tak jest do bani w porównaniu ze stereo?
Skomentuj
-
Dobra, wraca temat czegoś zamiast WS 303, bo niestety próby jego "renowacji" są chyba bez sensu.
Propozycje były:
1. Sony TA-F490
2. Sony TA-F220
3. NAD 7240
Kto da więcej?Proszę o jakieś opinie co do sposobu grania / porównania które co ma lepsze
Od razu uprzedzam, że jestem zwolennikiem dynamiki, a nie płaskiej charakterystyki - jak coś nie ma basu to dla mnie nie gra. Dynamika najważniejsza. Dalej jakość (zniekształcenia/zakłócenia), a na końcu moc. Preferowana moc w okolicach 80W.
Kwota do przeznaczenia... hmm.. a ze 300 zł +- 100?
A - i nie spieszy się. Jak się trafi szybko, ok, jak za pół roku to też dobrze.
Skomentuj
Skomentuj