Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ochrona głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ochrona głośnika

Witam
    Czy ktoś próbował zastosować układ (ewentualnie ma namiary na to) do nadzoru ochrony głośnika(ów) przeciw pojawieniu się napięcia stałego na wyjściu układu TDA7294 (np. podczas uszkodzenia się)?
    Pozdrawiam Sławek

najprościej kondensator

Skomentuj

Na elektrodzie na pewno znajdziesz schematy takich układów. Kondensator jest git w SE .

Skomentuj

Schemacik + opis.
        Autora nie znam,mam nadzieję że nie będzie miał nic przeciwko.
        Kilka osób go chwaliło,ja nie miałem okazji go jeszcze przetestować.
        Może wkrótce :P.
        powodzenia
        pozdro
        Załączone pliki

Skomentuj

moze ta konstrukcja cie zadowoli: opoznione zalanczanie, szybkie wylanczanie, zabezpieczenie przed skladowa stala, zabezpieczenie termiczne :) a wszystko to na 3 BCtach i kilku innych elementach za 2 zł :) Stosowany w RADMORZE , spisywalo sie to wysmienicie :)

Skomentuj

Wielkie dzięki za info
            Pozdrawiam Sławek

Skomentuj

--->Senso szukalem wlasnie czegos takiego.. Dzięki!. Szkoda ze jakosc tych plikow jest nienajepsza.. ciezko sie tam rozczytać, i nie widac sciezek z plytki drukowanej.. A ja bym sobie chetnie odgapił je.. bo sam chyba chyba nie dam rady. Moze ma ktos lepsza wersje tego pliku?

Skomentuj

Sorki ale sam ściągnąłem je jako *.tif.
                Fakt że trudno odczytać ścieżki ale jak prześledzisz schemat ideowy to nie będziesz miał problemów.
                pozdro

Skomentuj

Są jeszcze scalone układy jak np. uPC1237 o którym pisał irek. Czy ktos zna jeszcze jakies układy tego typu?

pozdrawiam!

Skomentuj

Czaruję...
                  X