Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
    Ze względu na to, że ESL będzie rosnąć. Z powodu PCB... hehe rozbawiłeś mnie:-)
    Poprawka bo kiedyś Ci źle napisałem - zarówno ESL jak i ESR będzie maleć (zastępcza indukcyjność i rezystancja) więc niby same zalety ale osobiście też nie jestem za takim rozwiązaniem, lepiej użyć dwóch lepszych kondensatorów.

Skomentuj

Tamten link co wrzuciłem to chyba jakieś podróbki ale z tego co widziałem na ebayu za ok 7 dolarów oryginalny będzie, a może nawet taniej się znajdzie.
      Moim zdaniem to dobre rozwiązanie no i nie jest skrajne, bo kondensatory tej samej firmy, więc jakościowo ok. Przecież nie zaproponowałem CapXon'ów

Skomentuj

aha, to przepraszam za wprowadzenie w błąd:-)

Skomentuj

Scythe te wyższe napięcie ma zasilacz na każdej z pcb i już o tym pisałem.
          Nie mam zabardzo jak pisać bo jestem w delegacji ale postaram się w weekend porozsyłać te schematy z opisami.
          Co do zwykłych traf róbcie jak chcecie ale gwarantuję wam że pożałujecie prędzej czy puźniej tego wyboru.

Skomentuj

Zrobienie ekranu to nie problem, kupujesz konserwę za 3 zł, zjadasz i wsadzasz w nią trafo
            Jeśli chodzi o promieniowanie elektromagnetyczne to toroidy już takich problemów jak EI nie robią. Nie wem czy jest sens płacenia 110zł za to, że zaleją rdzeń żywicą epoksydową i owiną go tasiemką ekranującą.
            Chociaż spotkałem się, że ROTEL do wzmacniacza na końcówkach z układów scalonych Sanken dał toroid który był zalany w puszce.

Skomentuj

jezeli bedziecie chetni moge zapytac w zaprzyjaznionej firmie jaki byl by koszt takiej puszki. Zrobili dla mnie gałki do potków. Miałem je 2dni i teraz ma je Adam_85 cena może być wysoka bo to jednak kawał materiału

Skomentuj

dzwiedziowi chodziło raczej o to, że trafo zacznie wam z czasem hałasować( o ile od razu nie będzie ). Choć może problem by rozwiązał DC blocker. Każdy niech bawi się sam:-) A gałki pierwsza klasa;-)

Skomentuj

Taką wycenę przesłało mi toroidy więc podaje co mi odpisali, ja zdecydowałem że jak coś będzie prawdopodobnie wersja audio, dodatkowo wsadzona w toczoną obudowę, reszta zrobi jak chce, może dać kondensatory nawet jamicon, kable z domowej instalacji i wsadzić go do kartonowej obudowy po butach, nikomu tego nie bronie, ja tylko proponuje ot. co.....

Pozdrawiam
                  Last edited by gucio.; 20.12.2013, 18:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                    Taką wycenę przesłało mi toroidy więc podaje co mi odpisali, ja zdecydowałem że jak coś będzie prawdopodobnie wersja audio, dodatkowo wsadzona w toczoną obudowę, reszta zrobi jak chce, może dać kondensatory nawet jamicon, kable z domowej instalacji i wsadzić go do kartonowej obudowy po butach, nikomu tego nie bronie, ja tylko proponuje ot. co.....

Pozdrawiam
                    Nie bardzo rozumiem co masz do jamiconów:-)

Skomentuj

Sztuką nie jest złożenie wzmacniacza z najdroższych elementów bo to każdy potrafi o ile ma gotówkę (przykład gainclone i wciskania "złotych" elementów), a dobrać je w rozsądnych cenach tak aby wyszło dobrze i bez przepłacania.
                      Last edited by .3lite; 20.12.2013, 19:36.

Skomentuj

ale toroid niech będzie audio
                        audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                        http://www.rane.com/note160.html
                        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

oststnio przy zamowieniu a AS dostaliśmy takie ceny jak niżej -10% rabaru, myślę, że gdyby jeszcze raz powtórzyć takie zamowienie warto walczyc o jeszcze lepsze upusty.

TS1600VA PRI: 230V SEC:
                          - uzwojenie 54V-0-54V o mocy 1300W-1400W
                          - uzwojenie 60V-0-60V o mocy 100W
                          - uzwojenie 22V-0-22V o mocy 50W
                          - uzwojenie 24V o mocy 50W

audio: 616,00 zł netto + 23% VAT/szt
                          standard: 416,00 zł netto + 23% VAT/szt

TS800VA PRI: 230V SEC:
                          > 40 - 0 - 40 / 600W
                          > 45,5 - 0 - 45,5 / 100W
                          > 2 x 17V / 50W

audio: 436,00 zł netto + 23% VAT/szt
                          standard: 253,00 zł netto + 23% VAT/szt

TS1150VA PRI: 230V SEC:
                          > 44,5 - 0 - 44,5 / 1000W
                          > 50,6 - 0 - 50,6 / 100W
                          > 12 /50W
                          cena: 535,00 zł netto + 23% VAT/szt

TS1000VA PRI: 230V SEC:
                          > 40 - 0 - 40 / 800W
                          > 45,5 - 0 - 45,5 / 100W
                          > 2 x 17V / 50W
                          cena: 501,00 zł netto + 23% VAT/szt

TS310VA PRI:230V SEC: 2x25V (2x6A); 9V(1A)
                          cena: 183,00 zł netto + 23% VAT/szt

---------- Post dodany o 19:42 ---------- Poprzedni post o 19:41 ----------

no i jeśli chcielibyśmy robić zbiorowe zmówienie każde trafo możne być inne...:)) a rabat wspólny;p

Skomentuj

To teraz pytanie jakie jest dedykowane do E-450 ;-)

Skomentuj

800VA każdemu starczy, w sumie to i tak dużo.

Skomentuj

Damy sobie jakoś rade:) to tak jak obiecałem pokaże twór Adama i mój:) tzn bardziej jego niż mój:P
                                DSC02820 (7).gifDSC02824g_converted.gifDSC02821 (1).gif

Skomentuj

tak sobie to wyobrażam w wersji czarnej:thumbup:
                                  audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                  http://www.rane.com/note160.html
                                  Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Sztuką nie jest złożenie wzmacniacza z najdroższych elementów bo to każdy potrafi o ile ma gotówkę (przykład gainclone i wciskania "złotych" elementów), a dobrać je w rozsądnych cenach tak aby wyszło dobrze i bez przepłacania.
                                    A słyszałeś gainclone w takiej wersji i jednocześnie w budżetowej ? to dwa różne wzmacniacze.

Tak jak pisałem wolny kraj można wstawiać co się chce....

Skomentuj

scythe

Zerknij jak mozesz na ebaya na nichicony i rubycony do zasilacza:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...at=0&_from=R40

Mam ich bardzo duzo i narazie daja ladnie rade. Mierzylem pojemnosc niektorych 10 000uF/50V i wynosila 15 000uF, esr tez byl ladny.
                                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

i na pewno ten na tych złotych elementach zagrał powalająco:-) bo inaczej być nie mogło. Więcej wydane musi lepiej zagrać:-) skrajności są złe, w każdą ze stron.

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                                          Damy sobie jakoś rade:) to tak jak obiecałem pokaże twór Adama i mój:) tzn bardziej jego niż mój:P
                                          [ATTACH=CONFIG]8281[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]8280[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]8282[/ATTACH]
                                          Radiatory gdzie kupowałeś? Ps jakie są wymiary pcb?? oj tylko jedna literka :)
                                          Last edited by krojo; 20.12.2013, 21:43.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X