Ponieważ lubię czasem popracować z eagle i bascomem zaprojektowałem bardzo poręczną obsługę typowej integry,
Układ spełnia następujące funkcje.
1. Obsługa pilotem.
2. Selektor czterech wejść/dwóch wyjść
3. Sterowanie silnikiem potencjometru analogowego
4. Przekaźnik do załączania transformatora końcówek mocy (na sterowniku znajduje się ACIN i ACOUT)
5. Sterowanie głośnikami (opóźnione załączanie i zabezpieczenie przed DC)
6. Funkcja Mute
7. Sygnalizacja funkcji diodami.
Całość mieści się na dwóch płytkach o wymiarach jak na rysunku. Koszt wykonania układu t.j PCB i elementy bez gniazd RCA szacunkowo zamknąć można w 50zł. Mówię szacnkowo, bo jeden przekaźnik kupić można za 2zł, a można też za 10zł. Ja użyłem dobrej japońskiej serii takamisawa RY12W-K.
Aktualnie jestem w fazie testowania prototypu i pisania softu. Jeśli znajdą się chętni można zorganozować zamówienie na płyteczki.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi proszę się nie krępować.
Układ spełnia następujące funkcje.
1. Obsługa pilotem.
2. Selektor czterech wejść/dwóch wyjść
3. Sterowanie silnikiem potencjometru analogowego
4. Przekaźnik do załączania transformatora końcówek mocy (na sterowniku znajduje się ACIN i ACOUT)
5. Sterowanie głośnikami (opóźnione załączanie i zabezpieczenie przed DC)
6. Funkcja Mute
7. Sygnalizacja funkcji diodami.
Całość mieści się na dwóch płytkach o wymiarach jak na rysunku. Koszt wykonania układu t.j PCB i elementy bez gniazd RCA szacunkowo zamknąć można w 50zł. Mówię szacnkowo, bo jeden przekaźnik kupić można za 2zł, a można też za 10zł. Ja użyłem dobrej japońskiej serii takamisawa RY12W-K.
Aktualnie jestem w fazie testowania prototypu i pisania softu. Jeśli znajdą się chętni można zorganozować zamówienie na płyteczki.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi proszę się nie krępować.

Skomentuj