Witam,
wiem, że temat się już przewijał parę razy. Potrzebuję Waszych rad odnośnie zwrotnicy DSP + wzmacniaczy mocy.
Jestem w trakcie poszukiwania kości i gotowych rozwiązań min. zasilania, wyjść układów DAC.
Założenia do projektu:
Wejścia: spdif, toslink
Wyjście: 2 x 4 wyjścia analogowe
Na dzień dzisiejszy planuję taką drogę sygnału (stereo):
Konfiguracja każdego ze stopni mikroprocesorem (do wybrania). Pod kości ADAU1442 podłączone minimum dwie pamięci zewnętrzne aby można było wgrać różne wersje zwrotnicy bądź korekcji pomieszczenia. Planuję dwie kości ADAU1442 ze względu na obróbkę sygnału 192kHz 24 bit. W SigmaStudio obciążenie szacowane jest dla częstotliwości referencyjnej 48kHz. Przy zwrotnicach Linkwitza 24dB pojedynczej precyzji, equalizerze 6 band i korekcji bafflestep obciążenie dla 48kHz wynosi ok 30% (dla stereo). Jeżeli jeden układ by to pociągnął to byłoby fajnie.
Jak myślicie co warto byłoby ująć jeszcze w tym projekcie, bądź jakie inne kości użyć aby projekt był w miarę uniwersalny. Zależy mi jednak na tym aby był gotowy obrabiać dane 192kHz 24bit.
Potrzebuję zwrotnicy trójdrożnej ale do niej potrzebowałbym prawie tyle samo elementów co do czterodrożnej więc dlatego wychodzi taka "wielka".
Jestem ciekawy Waszego zdania na temat tego projektu. Wszelkie uwagi mile widziane. Oczywiście jestem świadom kosztów, wiedzy i pracy niezbędnej do wykonania takiego projektu.
Pozdrawiam
wiem, że temat się już przewijał parę razy. Potrzebuję Waszych rad odnośnie zwrotnicy DSP + wzmacniaczy mocy.
Jestem w trakcie poszukiwania kości i gotowych rozwiązań min. zasilania, wyjść układów DAC.
Założenia do projektu:
Wejścia: spdif, toslink
Wyjście: 2 x 4 wyjścia analogowe
Na dzień dzisiejszy planuję taką drogę sygnału (stereo):
SRC4392 | ADAU1442 | 2 x WM8741/2 | OPAMP(?) | 2 x Uniamp |
ADAU1442 | 2 x WM8741/2 | OPAMP(?) | 2 x Uniamp |
Jak myślicie co warto byłoby ująć jeszcze w tym projekcie, bądź jakie inne kości użyć aby projekt był w miarę uniwersalny. Zależy mi jednak na tym aby był gotowy obrabiać dane 192kHz 24bit.
Potrzebuję zwrotnicy trójdrożnej ale do niej potrzebowałbym prawie tyle samo elementów co do czterodrożnej więc dlatego wychodzi taka "wielka".
Jestem ciekawy Waszego zdania na temat tego projektu. Wszelkie uwagi mile widziane. Oczywiście jestem świadom kosztów, wiedzy i pracy niezbędnej do wykonania takiego projektu.
Pozdrawiam
Skomentuj