Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA 2005 problem.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie jest potrzebny! Przewiń sobie parę stron w dół w datasheecie i tam masz schemat :)

Skomentuj

To podeslij wzor plytki na pw to moze kumpel skorzysta, tylko nie ma napisane nigdzie napięć kondów są tylko pojemności.

Skomentuj

Kumpel znalazl TDA 7384 w domu i poczelismy skladac wzmacniacz, jednak nie dziala po zmontowaniu wszystkiego zgodnie ze schematem (tylko kondy 1uF i 0,47uF elektrolityczne dalismy) nie dziala, nic sie nie spalilo itp po prostu nie gra, podlaczylismy go pod zasilacz 2A 12V, filtrowany.

Skomentuj

A podaliscie odpowiednie napiecie na nozki stby i mute? Czy moze wisza w powietrzu?

Skomentuj

A jakie napiecie trzeba podac? Nie robilem jeszcze na SDBY i MUTE wiec nie wiem ;p

Skomentuj

Czy poprawnie to zrobilem? Jest napisane "STBY must be connected straight to Vs". Dorzucam zmodowany schemat https://diyaudio.pl/i/24418/ehkzih4f...1397244735.jpg
              Last edited by RAZOR026; 11.04.2014, 20:32.

Skomentuj

up

Skomentuj

A o jakim scalaku piszesz? Bo to już trzeci chyba w tym temacie.

Skomentuj

TDA 7384, wylutowany z radia Kenwood. Dolutowałem tak jak na schemacie wrzuconym kilka postow wczesniej, ale wzmak milczy, nawet nie ma brumu jak dotykam jacka (podłączony jest pod IN 1, a głośnik pod OUT 1)

Skomentuj

Hm, jeśli zasilanie masz ok, na pinach MUTE (22) i STDBY (4) masz >3,5V to nie bardzo jest tam co skopać :P
                      Wylutowany z grającego radia?

Skomentuj

No wlasnie nie wiem czy gralo, dla mnie to wyglada na spalony scalak, wszystko jest zlozone zgodnie ze schematem.

Skomentuj

Często przy uszkodzeniu końcówki mocy jest napięcie stałe na wyjściu, a w twoim przypadku?

Skomentuj

Nic, głośnik wogóle nie wydaje żadnych dźwięków.

Skomentuj

Czaruję...
                            X