Mam problem z tym aplitunerem puszczałem z youtube bas test leciał od 1hz w gore i w pewnym momencie wzmacniacz przeszel w tryb standby , wyłączyłem ten bas test i wlaczyłem wzmacniacz spowrotem, gdy teraz puszczam muzyke gra normalnie ale gdy robie głośniej wzamcniacz zakarzdym razem wyłacza sie w ten tryb standby i przestaje grac, i jeszcze jedno jak podgłaśniam przeskakuje z -70db odrazu do -10db i wtedy przestaje grać gdy włączam radio głośność idze plynnie ale gdy dotre do tych -10db to wzmacniacz sie wyłącza. co to może być?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
amplituner kenwood krf-v5020 wyłacza sie co chwile
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postapuszczałem z youtube bas test leciał od 1hz
"zmień impedancje zestawu głośnikowego" Co tam podłączyłeś pod ten amplituner?
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaporażka ten sygnał testowy... a jeszcze przekonwertowany stratnie na YT, krew zalewa... Ale nie martw się, sygnałem wejsciowym nie uszkodziłeś amplitunera, przynajmniej nei jest to NORMALNE.
"zmień impedancje zestawu głośnikowego" Co tam podłączyłeś pod ten amplituner?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postaPytanie: masz jakieś doświadczenie w elektronice? Multimetr, lutownicę? Na schematy nie patrzysz jak na dzieła Konfucjusza w oryginale?
Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest przecząca zanieś/wyślij gdzieś, bo to nie bezpiecznik.
Skomentuj
-
niech pan sprawdzi czy kolumnom napewno nic nie jest bo standby miedzy innymy działa jako ochrona przed zwarcie może być tak że tak niska cząstotliwość rozgrzała tak mocno częśći na zwrotnicy kolumny że złączyły one ścieżki i robią zwarcie . najlepiej i najszybciec sprawdzic to przerz podlączenie innych kolumn .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postai jak zmienic impedancje?, no możesz wpiąc się szeregowo rezystorem między zestaw a wyjście wzmacniacza. HEY Żartuje!
Chciałem powiedzieć, że możę podpiąłeś zestaw głosnikowy o zbyt niskiej impedancji i twój wzmacnaicz/aamplituner nie ogarnia przy większych mocach wyjściowych, grzeją się tranzsytory mocy końcowej i zabezpieczenie się załącza.
Te skarty 60 mają 4 czy 8 ohm?
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez infinity Zobacz postaPytanie: masz jakieś doświadczenie w elektronice? Multimetr, lutownicę? Na schematy nie patrzysz jak na dzieła Konfucjusza w oryginale?
Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest przecząca zanieś/wyślij gdzieś, bo to nie bezpiecznik.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez etaks Zobacz postaZ Twoją pomocą to chyba każdy, mający choć minimum wiedzy elektronicznej naprawi uszkodzony sprzęt
Trzeba CHCIEĆ.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jasko627 Zobacz postaniech pan sprawdzi czy kolumnom napewno nic nie jest bo standby miedzy innymy działa jako ochrona przed zwarcie może być tak że tak niska cząstotliwość rozgrzała tak mocno częśći na zwrotnicy kolumny że złączyły one ścieżki i robią zwarcie . najlepiej i najszybciec sprawdzic to przerz podlączenie innych kolumn .
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaEl_liero i infinity nie wpadły na to ... chyba musza sie douczyc u ciebie jasko627
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postaNie na temat...
Nie wiem jak El_inżynier, ale ja już bilety na PKP do 3-city kupuję :)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Route66 Zobacz postano sory wy nie potrafiliscie mi pomuc a jasko odrazu
jasko627 poddał dobra podpowiedź ale to nie znaczy, że masz prawo innych obrażać!
Skomentuj
Skomentuj