Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

amplituner kenwood krf-v5020 wyłacza sie co chwile

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

amplituner kenwood krf-v5020 wyłacza sie co chwile

Mam problem z tym aplitunerem puszczałem z youtube bas test leciał od 1hz w gore i w pewnym momencie wzmacniacz przeszel w tryb standby , wyłączyłem ten bas test i wlaczyłem wzmacniacz spowrotem, gdy teraz puszczam muzyke gra normalnie ale gdy robie głośniej wzamcniacz zakarzdym razem wyłacza sie w ten tryb standby i przestaje grac, i jeszcze jedno jak podgłaśniam przeskakuje z -70db odrazu do -10db i wtedy przestaje grać gdy włączam radio głośność idze plynnie ale gdy dotre do tych -10db to wzmacniacz sie wyłącza. co to może być?

Zamieszczone przez Route66 Zobacz posta
    puszczałem z youtube bas test leciał od 1hz
    porażka ten sygnał testowy... a jeszcze przekonwertowany stratnie na YT, krew zalewa... Ale nie martw się, sygnałem wejsciowym nie uszkodziłeś amplitunera, przynajmniej nei jest to NORMALNE.
    "zmień impedancje zestawu głośnikowego" Co tam podłączyłeś pod ten amplituner?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
      porażka ten sygnał testowy... a jeszcze przekonwertowany stratnie na YT, krew zalewa... Ale nie martw się, sygnałem wejsciowym nie uszkodziłeś amplitunera, przynajmniej nei jest to NORMALNE.
      "zmień impedancje zestawu głośnikowego" Co tam podłączyłeś pod ten amplituner?
      kolumny skart 60 łośniki po regeneracji i chcieliśmy sprawdzić czy nie rozkleją sie nigdzie i czy cewka nie ociera o nabiegunniki slabe kolumny ale kolega je lubi jak zmienic impedancje?

Skomentuj

a i wydaje mi sie ze teraz sie grzeje bardziej

Skomentuj

co mogło sie stać z tym aplitunerem?

Skomentuj

Pytanie: masz jakieś doświadczenie w elektronice? Multimetr, lutownicę? Na schematy nie patrzysz jak na dzieła Konfucjusza w oryginale?
            Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest przecząca zanieś/wyślij gdzieś, bo to nie bezpiecznik.

Skomentuj

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
              Pytanie: masz jakieś doświadczenie w elektronice? Multimetr, lutownicę? Na schematy nie patrzysz jak na dzieła Konfucjusza w oryginale?
              Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest przecząca zanieś/wyślij gdzieś, bo to nie bezpiecznik.
              jakieś pojęcie mam o elektronice, lutownice mam, multimetr mam patrzyłem nic w nim spalone nie jest. Gra normalnie do pewnej głośności gdy sie ją przekroczy wylącza sie

Skomentuj

niech pan sprawdzi czy kolumnom napewno nic nie jest bo standby miedzy innymy działa jako ochrona przed zwarcie może być tak że tak niska cząstotliwość rozgrzała tak mocno częśći na zwrotnicy kolumny że złączyły one ścieżki i robią zwarcie . najlepiej i najszybciec sprawdzic to przerz podlączenie innych kolumn .

Skomentuj

i jak zmienic impedancje?
                  hehehe, a to dobre , no możesz wpiąc się szeregowo rezystorem między zestaw a wyjście wzmacniacza. HEY Żartuje!
                  Chciałem powiedzieć, że możę podpiąłeś zestaw głosnikowy o zbyt niskiej impedancji i twój wzmacnaicz/aamplituner nie ogarnia przy większych mocach wyjściowych, grzeją się tranzsytory mocy końcowej i zabezpieczenie się załącza.
                  Te skarty 60 mają 4 czy 8 ohm?

Skomentuj

Nie na temat...
                    Z Twoją pomocą to chyba każdy, mający choć minimum wiedzy elektronicznej naprawi uszkodzony sprzęt :)

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
                      Z Twoją pomocą to chyba każdy, mający choć minimum wiedzy elektronicznej naprawi uszkodzony sprzęt
                      Zapewniam Cię, że nie każdy :P
                      Trzeba CHCIEĆ.

Skomentuj

Zamieszczone przez jasko627 Zobacz posta
                        niech pan sprawdzi czy kolumnom napewno nic nie jest bo standby miedzy innymy działa jako ochrona przed zwarcie może być tak że tak niska cząstotliwość rozgrzała tak mocno częśći na zwrotnicy kolumny że złączyły one ścieżki i robią zwarcie . najlepiej i najszybciec sprawdzic to przerz podlączenie innych kolumn .
                        tak to było to w jednej z kolumn zwrotnica była popalona teraz jest wszystko ok. dziwi mie tylko że osoboy ktore niby maja dużo wiedzy na tym portalu a mam na mysli El_liero i infinity nie wpadły na to ... chyba musza sie douczyc u ciebie jasko627

Skomentuj

Nie na temat...
                          El_liero i infinity nie wpadły na to ... chyba musza sie douczyc u ciebie jasko627
                          Nie wiem jak El_inżynier, ale ja już bilety na PKP do 3-city kupuję :)

Skomentuj

Nie na temat...

Nie wiem jak El_inżynier, ale ja już bilety na PKP do 3-city kupuję :)
                            no sory wy nie potrafiliscie mi pomuc a jasko odrazu

Skomentuj

Ale spoko, ja problemu nie widzę. Nie mam ambicji bycia pierwszym w każdym temacie. Nie mam też jakiegoś monopolu na wiedzę :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                no sory wy nie potrafiliscie mi pomuc a jasko odrazu
                                Wiesz co?! Bezczelny jesteś. Koledzy próbowali Ci pomóc i rozeznać się w temacie to po jakiego grzyba teraz po nich jedziesz?!
                                jasko627 poddał dobra podpowiedź ale to nie znaczy, że masz prawo innych obrażać!

Skomentuj

Ciesze się, że znalazłeś odpowiedź na forum. Przykro mi, że cię zawiodłem.

...:glare:

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Route66 patrząc na poziom twoich tematów i wypowiedzi to chyba pomyliłeś fora, to nie jest elektroda...

Skomentuj

Czaruję...
                                    X