Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zastąpienie elementów we wzmacniaczu słuchawkowym.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
    Jakby ktoś miał jakiś pomysł z tymi diodami lub trafami to niech napisze
    BYV to po prostu szybkie diody prostownicze, koncowka oznacza maksymalne napiecie. Czesto producent wycofuje sie z niskich napiec i robi wyzsze dlatego diody na 100 czy 200V sa "rarytasem" Oczywiscie mozna zastosowac te na wyzsze napiecie ew inne szybkie czy nawet zwykle prostownicze.

Trafo 2x15V mozna zastapic dwoma po 1x15V itd. Lepiej zrobic jak jest to zaprojektowane bo jak sie zasili dual mono z jednego trafa to gwarantuje ze bedzie buczec.

Skomentuj

Dzieki. Jesli chodzi o diody to duzo tansze sa w tme, a musze z tamtad i tak zamowic radiator i kondy filtrujace wiec zamowie tez z tamtad te diody. A co do traf to w oryginale było 4x15v a ja chce dać 2x 2x15v więc chyba będzie ok. Zna ktoś jakąś firmę lub może polecić kogoś z allegro kto robi pcb z pdf-ów?
      Last edited by Oskar29; 26.05.2014, 19:17.

Skomentuj

Sam zrób, kup kawałek laminatu i środek trawiący za grosze. Żelazko, dostęp do drukarki zapewne masz

Skomentuj

No niby mam może być atramentówka, czy musi być laserówka?

Skomentuj

Koniecznie laserówka, a jak nie masz to wydrukuj na zwykłej i idź na ksero ze swoim papierem. Poszukaj sobie ''trawienie PCB w domu ''

Skomentuj

P.s konczac temat odnosnie mojego awatara to tylko zwykle 2.0 litra

Skomentuj

Jak usunąć opis elementów z pdf-u gdzie jest płytka? Czy przeszkadza to ogólnie, czy można z tym wytrawić?
                Last edited by Oskar29; 26.05.2014, 22:23.

Skomentuj

No zastanawiałem się jak chcesz to zrobić.. :) będzie trudno i raczej powiem że to niemożliwe.

Skomentuj

Czyli nic nie wyjdzie kurcze trudny jest ten wzmak. Jezeli nie bedzie dalo sie wykonac pcb to bede musial czego innego poszukac. Szkoda spodobal mi sie ten wzmak.

Skomentuj

Zamiast tamtego będę robił ten http://headwize.com/?page_id=105 przynajmniej jest normalny wzór płytek

Skomentuj

Zwracam się jeszcze z jednym pytaniem jaki dać tu przekaźnik? Na pewno 2x... ile? Tak na marginesie wzmacniacz o wiele tańszy (od tamtego) w budowie i z normalnych elementów. W załączniku schemat.
                        P.S który radiator będzie wydajniejszy? http://allegro.pl/radiator-czerniony...279592137.html czy http://allegro.pl/radiator-aluminiow...223173300.html
                        Załączone pliki
                        Last edited by Oskar29; 28.05.2014, 09:05.

Skomentuj

Ale wg mnie wczesniejszy zagra lepiej nie latwiej ci zrobic sluchawkowca na wzmacniaczu operacyjnym skoro lecisz po kosztach? Np na 2x opa604 lub 2xopa627? Koszt trafa kilku rezystorow ,kondensatorow i dwoch opamp'ow dwuch stabilizatorow diod i potencjometru pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                            Jak usunąć opis elementów z pdf-u gdzie jest płytka? Czy przeszkadza to ogólnie, czy można z tym wytrawić?
                            Importujesz do corela jako krzywe I kasujesz co chcesz :)

Skomentuj

O tym wzmaku tez sie wypisuja ze gra dobrze:-P chyba Pass nie zrobilby gow..;-) . Co do tego wzmaka to czesci juz zamowione. Co ciekawe nie wynioslo mnie to nawet 100zl ze wszystkim:-) . Mam w tej chwili wzmacniacz na 4xne5532 (w oryginale tak bylo) w tej chwili mam w nim 2xnjm4556 i 2xne5532 i jego brzmienie nie dorasta do piet avt2850 ktorego mialem kiedys;-) . Przekonalem sie ze poprostu wole trany od scalakow;-) . Jesli chodzi o ten przekaznik to dalej czekam na jakis pomysl;-) .
                              Last edited by Oskar29; 28.05.2014, 21:48.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                No zastanawiałem się jak chcesz to zrobić.. :) będzie trudno i raczej powiem że to niemożliwe.
                                nie ma rzeczy niemożliwych.. no dobra może nie do końca:P ale płytkę idzie opierd... w corelu w krzywych:biggrin: tak na szybciora

Skomentuj

Brawo!!!:biggrin: ale szczerze to po przemysleniu wole i tak robic tego co robie teraz w tamtym koszt elementow byl duzy:razz: Ten tez bedzie gral niezle raczej jak zle to go opi..... Moze jeszcze zarobie jak napisze w tytule aukcji: ABSOLUTNIE HI-ENDOWY wzmacniacz sluchawkowy ... Koszt tej calej zabawy nie duzy jest. Zobaczymy co ma do zaoferowania;-) . Gdyby ktos mial pomysl o ten przekaznik to niech pisze:flapper:
                                  Last edited by Oskar29; 28.05.2014, 22:04.

Skomentuj

Nie sluchales opa604 burrbrowna mam na nich postawionego cd-playera i jest cud miod

Skomentuj

Elementy i tak juz kupione wiec...:-P przekaźnik na wartosci trafa starczy? Trafo ma 20w i 1.1a i 18v, beda takie 2.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X