Witam. Niedawno kupiłem Yamahę CR-1020. Spodobał mi się ten amplituner i postanowiłem, że go odnowie. Pierwszym krokiem jest wymiana wszystkich elektrolitów, bo te obecne mają blisko 40 lat, więc nadają się do wymiany. Poza tym wylutowałem jeden, podejrzany (był bez folii na górze) i wysechł całkowicie. Chciałem kupić jakieś nowe kondensatory, ale nie bardzo się orientuje jakiej firmy i przede wszystkim w jakim sklepie. Myślałem o Nichiconach w tme.pl, ale sam już nie wiem. Ma ktoś może jakiś namiar na sklep, gdzie będę mógł kupić kondensatory jednej firmy i najlepiej jednej serii?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kondensatory - Jakiej firmy i gdzie kupić?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Prenbut Zobacz postaPoza tym wylutowałem jeden, podejrzany (był bez folii na górze) i wysechł całkowicie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Prenbut Zobacz postaNie mam miernika ESR. Jakie kondensatory wstawić? Od razu zaznaczam, że nie jestem żadnym audiofilem, ale byle chińszczyzny, która po 2 latach straci parametry nie chce kupować.
tu masz jakiś manual i są też schematy więc zlokalizowanie i odczytanie wartości nie będzie trudne :)
Skomentuj
Skomentuj