Mam takie pytanie - Czy ktos na tym forum zajmuje sie wykonywaniem wzmacniaczy do sybwooferow aktywnych na zlecenie ?? Odpiszcie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wykonywanie wzmakow na zlecenie
Collapse
X
-
Zgadzam sie z "umberto" jezeli naprawde tyle sobie cenisz za wzmak do tych glosniczkow to dzieki wielkie i narazie :P Ale wydaje mi sie ze to jest raczej niemozliwe zeby ktos Ci tyle zaplacil :P i mam nadzieje ze to jednak jest zart ale do prima aprilis jeszcze troszke musisz poczekac <haha>
Skomentuj
-
oczywiscie ze tak... jak sie samemu nie chce robic to niech sie placi za robote... zobacz ile kosztuje estradowa koncowka mocy po 300w na strone napewno ponad 1000... a poza tym u igoda 300 watowy PA 300 kosztowal o ile dobrze pamietam 640 pln wiec za 600 wat kupujac do dwoch glosnikow dwa odzielne bo tez jest to tozwiazanie wychodzi 1280 + koszt wysylki ponad 1300 razem...chyba ze jestes z poludnia to mozesz odebrac osobiscie:P
Skomentuj
-
A co szanowni forumowicze sądzą o tym ????
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=37531550
300 + 100 filtr + ? trafo + własna praca przy panelu.
Skomentuj
-
subsonic filtr dolno przepustowy, sygnalizacje pracy (dioda) regulacje głośności panel na kótym jest zamocowane trafo i końcówki mocy z radiatorem. wejścia wysokopoziomowe i sumator na wjeściach niskopoziomowych. panel moge pozielić na dwie części. elektronika radiator na tył a na przod "gały włącznik i diode"
Skomentuj
-
Cena ktora podalem to cena zawodowej konstrukcji LDM. Wzmak jest w specjalnej puszce z grubego laminatu koncowka w mostku ma ogromny wentylator z dwoma predkosciami albo z plynna regulacja. Wejscia symetryczne wyjscie po odfiltrowaniu na drugi aktywny modul. Regulacja odciecia, wzmocnienia, subsonic, faza. Wszystkie zabezpieczenia koncowki.
Ja od siebie moge zaproponowac plytke za dwoma TDA w mostku dajaca 150W/8omach. Wszystkie regulacje autowlaczenie rowniez. Cena 120zl za uruchomiony modul. Do tego tylko trafo za 60zl radiator za ok 10zl i kawalek blacy aluminiowej. Czyli pelny suba za ok 200zl.
Niedlugo jednak wezme sie za wieksze moce bo nie ma tam zadnej konkurencji :) Wszedzie tylko TDA i TDA nikt jeszcze nie robi nic profesjonalnego na tranzystorach.
Skomentuj
-
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38546005
Wzmacniacz, filtr, automatyka na procku, trafo oraz okablowanie - ok400zł
co do "małej" mocy autor mi odpisał:
Te 100W które podaje to wartość RMS czyli moc ciągła. W połączenu z faktem, że ten wzmacniacz w rzeczywistości te częstotliwości przenosi (większość wzmacniaczy tylko w teorii) oraz ma doskonałą odpowiedz impulsową i wydajność prądową powoduje to że nic więcej nie trzeba (sprawdzone w praktyce). Z tego co poczytałem to ten głośnik ma moc max. 150W więc ile chciałbyś mu podać ;-) Uwierz mi, że jak będziesz chciał sobie "flaki rwać" to napewno Ci na to pozwoli a prócz tego zaoferuje Ci bas wysokiej jakości. No chyba że chcesz nagłaśniać stadion ;-) to wymiękam.
a wiec jeśli nie znajde nic innego to sie zdecyduje , a może jeszcze coś znajde??
a i chodzi o wzmak do sls-10
Skomentuj
Skomentuj