Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dylemat - nowy wzmacniacz DIY czy amplituner?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Powiem szczerze, że nie potrzebuję na chwilę obecną HDMI, kodeków też bo zawsze można kupić zewnętrzny odtwarzacz BD z kodekami... Patrze bardziej pod kątem muzyki, radia i filmów ale bez rozbudowanej przestrzeni.

Skomentuj

to w takim razie nie jest ci potrzebny amplituner kina, odtwarzacz nie załatwi ci całej tej sprawy kodowania, a puszczanie po analogu do amplitunera jest trochę bez sensu, chyba że zainwestujesz w dobry player ale jeśli widzę kwotę to nie rozmawiamy tu o takim odtwarzaczu, nie masz możliwości pożyczyć od kogoś takiego amplitunera albo się wprosić na odsłuch ?

Skomentuj

No właśnie nie bardzo mam opcję na taką rzecz...
        A idąc półkę wyżej co sądzisz o HK AVR255?

Skomentuj

Na hk się nie znam, w stereo dla mnie wszystkie grały podobnie, tyle że przeważnie miałem yamahy, weź może taki na który ci fundusz pozwoli i będzie miał chociaż preout dla przednich kanałów , jeśli hdmi nie jest ci potrzebne to faktycznie wyższy starszy model będzie lepszy niż te nowe plastikowe zabawki.

Skomentuj

Ok, ja kupiłem ampli do muzyki i zeby tuner był w jednym klocku i moc kilka źródeł podłączyć

Skomentuj

W tym roku również stanołem przed takim dylematem ,kupiłem azur 540R z uszkodzonym DSP i uC ,rozbebeszyłem go a z tego co zostało powstała końcówka 6x140W na BPA200 (4xLM3886)

Skomentuj

Jedzie do mnie Harman Kardon 3490 :) na razie mam się nim pobawić, osłuchać i zdecydować czy mi odpowiada. Wydaje się dość konkretną konstrukcją spełniającą moje wymagania: stereo, duża moc, fajny design i tuner
                Tak jak kol. Szastal napisał, nie potrzebuję amplitunera do KD i stereo się sprawdzi o wiele lepiej.
                Last edited by maciekelga; 30.12.2014, 16:30.

Skomentuj

Nawet jak byś kupił kd ale by ci grało dobrze to też bym się nie martwił, tobie ma się podobać, nie kieruj się za bardzo opiniami z netu

Skomentuj

maciekelga bardzo dobra decyzja, sam posiadam HK AVR 355 i kiedyś z ciekawości pożyczyłem z Korisu (salon w Poznaniu) wzmacniacz stereo (chyba bo już nie pamiętam) HK 980. Uważam że wzmacniacz lepiej kontrolował kolumny, nie chce "opisywac" dźwięku ale brzmiało to lepiej i głośniej.

Skomentuj

Podobno AVR255 też gra w stereo bardzo przyzwoicie pomimo, że to amplituner KD.

Skomentuj

Ja po swoim doswiadczeniu z ampli moge polecic yamahe z9 i yamahe ax1. Ax1 wg mnie gra troche lepiej pozdrawiam

Skomentuj

Mam od wczoraj HK3490. Powiem szczerze, że to jest to czego potrzebowałem :) ma wszystko co potrzeba - amplituner, korekcję tonów, cyfrowe wejścia, spora moc i super design.
                          Przyznaje, że kolumny odżyły w stosunku do tego gdy były napędzane przez poprzednią konstrukcję. Nawet moja żona usłyszała różnicę i od razu stwierdziła, że jest o wiele lepiej:)
                          Jedynie nie mam anteny do odbioru FM, może ktoś polecić jakąś dobrą antenę?
                          Zastanawiam się nad
                          http://www.dipol.com.pl/antena_radio...otal_A0228.htm
                          Z czystym sercem moge polecić ten amplituner.
                          Last edited by maciekelga; 03.01.2015, 17:21.

Skomentuj

No i git jak Ci się podoba :)
                            U mnie Arcam rozjechał GC.

Skomentuj

Gc wysiada przy pierwszym lepszym tranzystorze z forum

Skomentuj

To fakt.

Skomentuj

To skad sie biorą ludzie co go nigdy nie zmienią?
                                  Mam jeszcze u siebie komplet to FirstWatta F5, ale nie mam czasu ani chęci sie tym narazie zajmować.

Skomentuj

Jak chcesz to mogę zająć sie złożeniem
                                    GC nie zmieniają pewnie Ci co wpakują do kostki za 30zł elementy za 300zł a później szkoda im sprzedać, bo nawet ćwierć ceny nie dostaną

Skomentuj

Jeśli komus odpowiada brzmienie to jego wybór, pamietajcie ze nie cena gra, to co dla mnie bedzie slabe dla kogos moze byc strzalem w 10 i odwrotnie, brzmienie zestawu audio to bardzo indywidualna sprawa

Ja szybko tez nie planuje zmieniac Sony TA-F670ES a jesli juz bede zmienial to tylko wyzej 770ES, 870ES lub zestaw TA-N80ES + TA-E80ES
                                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ja długi czas też uważałem, że Holton to super wzmacniacz dopóki nie usłyszałem czegoś fajniejszego...tak jak napisał kolega wyżej to indywidualna sprawa.

Skomentuj

A mnie malo obchodzi wzmacniacz mam kilka par kolumn i zaleznie od nastroju slycham tych ktore w danej chwili bardziej pasuja do odsluchiwanej muzyki :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X