Powiem szczerze, że nie potrzebuję na chwilę obecną HDMI, kodeków też bo zawsze można kupić zewnętrzny odtwarzacz BD z kodekami... Patrze bardziej pod kątem muzyki, radia i filmów ale bez rozbudowanej przestrzeni.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dylemat - nowy wzmacniacz DIY czy amplituner?
Collapse
X
-
to w takim razie nie jest ci potrzebny amplituner kina, odtwarzacz nie załatwi ci całej tej sprawy kodowania, a puszczanie po analogu do amplitunera jest trochę bez sensu, chyba że zainwestujesz w dobry player ale jeśli widzę kwotę to nie rozmawiamy tu o takim odtwarzaczu, nie masz możliwości pożyczyć od kogoś takiego amplitunera albo się wprosić na odsłuch ?
Skomentuj
-
Na hk się nie znam, w stereo dla mnie wszystkie grały podobnie, tyle że przeważnie miałem yamahy, weź może taki na który ci fundusz pozwoli i będzie miał chociaż preout dla przednich kanałów , jeśli hdmi nie jest ci potrzebne to faktycznie wyższy starszy model będzie lepszy niż te nowe plastikowe zabawki.
Skomentuj
-
Jedzie do mnie Harman Kardon 3490 :) na razie mam się nim pobawić, osłuchać i zdecydować czy mi odpowiada. Wydaje się dość konkretną konstrukcją spełniającą moje wymagania: stereo, duża moc, fajny design i tuner
Tak jak kol. Szastal napisał, nie potrzebuję amplitunera do KD i stereo się sprawdzi o wiele lepiej.Last edited by maciekelga; 30.12.2014, 16:30.
Skomentuj
-
Mam od wczoraj HK3490. Powiem szczerze, że to jest to czego potrzebowałem :) ma wszystko co potrzeba - amplituner, korekcję tonów, cyfrowe wejścia, spora moc i super design.
Przyznaje, że kolumny odżyły w stosunku do tego gdy były napędzane przez poprzednią konstrukcję. Nawet moja żona usłyszała różnicę i od razu stwierdziła, że jest o wiele lepiej:)
Jedynie nie mam anteny do odbioru FM, może ktoś polecić jakąś dobrą antenę?
Zastanawiam się nad
http://www.dipol.com.pl/antena_radio...otal_A0228.htm
Z czystym sercem moge polecić ten amplituner.Last edited by maciekelga; 03.01.2015, 17:21.
Skomentuj
-
Jeśli komus odpowiada brzmienie to jego wybór, pamietajcie ze nie cena gra, to co dla mnie bedzie slabe dla kogos moze byc strzalem w 10 i odwrotnie, brzmienie zestawu audio to bardzo indywidualna sprawa
Ja szybko tez nie planuje zmieniac Sony TA-F670ES a jesli juz bede zmienial to tylko wyzej 770ES, 870ES lub zestaw TA-N80ES + TA-E80ESSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
Skomentuj