Padł mi dotychczasowy wzmacniacz (i dobrze, bo to był niemożebny syf), w związku z czym zaczynam sięrozglądać za czymś, co sensownie napędzi moje Polarisy 80 (a w przyszłości coś znacznie bardziej ambitnego - planuję coś w stylu Hurricane'ów, aczkolwiek bardzo podoba mi się brzmienie Zensorów 7)
Planowałem złożyć samemu integrę (w jednej obudowie Volcano + jakaś fajna końcówka), ale będzie to musiało poczekać jeszcze jakiś czas, bo budżet i brak dostępu do CNC.
Mogę przeznaczyć do 500PLN (z wielkim bólem nieco więcej) na integrę, obowiązkowo z pilotem.
Ma grać w 20m^2. Głównie muzyka różna (od dark ambientu, przez neofolk, muzykę filmową, po metal, psytrance i harsh electro).
Moje wymagania:
1. Pilot
2. przyzwoite brzmienie (po tym, czego używałem przez ostatni czas wszystko będzie brzmiało dobrze).
3. Byłoby miło, gdyby było ładne (Młodej się podobają wzmaki w szczotkowanym alu np Marantz 6010OSE).
Nie mam konkretnego typu, patrzyłem na (Aktualne oferty z allegro):
1. Marantz 6010 OSE (niestety sporo przekracza budżet)
2. Cambrige audio Topaz AM10 (scalak, ale ponoć przyzwoity i ładny)
3. Sony TA-FE520R (kusi też TA-F570ES, podobno świetny)
Planowałem złożyć samemu integrę (w jednej obudowie Volcano + jakaś fajna końcówka), ale będzie to musiało poczekać jeszcze jakiś czas, bo budżet i brak dostępu do CNC.
Mogę przeznaczyć do 500PLN (z wielkim bólem nieco więcej) na integrę, obowiązkowo z pilotem.
Ma grać w 20m^2. Głównie muzyka różna (od dark ambientu, przez neofolk, muzykę filmową, po metal, psytrance i harsh electro).
Moje wymagania:
1. Pilot
2. przyzwoite brzmienie (po tym, czego używałem przez ostatni czas wszystko będzie brzmiało dobrze).
3. Byłoby miło, gdyby było ładne (Młodej się podobają wzmaki w szczotkowanym alu np Marantz 6010OSE).
Nie mam konkretnego typu, patrzyłem na (Aktualne oferty z allegro):
1. Marantz 6010 OSE (niestety sporo przekracza budżet)
2. Cambrige audio Topaz AM10 (scalak, ale ponoć przyzwoity i ładny)
3. Sony TA-FE520R (kusi też TA-F570ES, podobno świetny)
Skomentuj