Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz na schematach AVT nie działa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z tym lutowaniem się zgodze bo kupiłem sobie stacje lutowniczą cyne którą miałem nie nadawała się do lutowania takich drobnych ścieżek teraz kupiłem cieńszą i i idzie to sprawnie. Niepotrzebnie to lutowałem na tamtej. Tak zrobie umyje przelutuje i podepne jeszcze raz. Korzystając z okazji mam jeszcze jeden wzmacniacz sprawny http://serwis.avt.pl/manuals/AVT744.pdf który chciałbym zasilić zasilaczem od starego laptopa. Ten wzmak może być zasilany maksymalnie 18V na zasilaczu do laptopa jest 19V jak urwać ten 1Volt. Dodam że zasilacz sprawdziłby się idealnie bo na wyściu ma 3,6A a poprzedni ma tylko 1,78A Pytanie nr 2 czy do tego zasilacza zastosować jakieś kondensatory filtrujące. Pozdrawiam

Skomentuj

Najprostsze rozwiązanie obniżenia napięcia to w szereg z plusem zasilania włączyć 2 diody prostownice na każdej z diod powinno się odłożyć napięcie około 0,7V czyli na dwóch diodach około 1,4V. Pamiętaj tylko żeby zastosować diody o prądzie przewodzenia powiedzmy 3A

Skomentuj

Zamieszczone przez Rafells Zobacz posta
        Najprostsze rozwiązanie obniżenia napięcia to w szereg z plusem zasilania włączyć 2 diody prostownice na każdej z diod powinno się odłożyć napięcie około 0,7V czyli na dwóch diodach około 1,4V. Pamiętaj tylko żeby zastosować diody o prądzie przewodzenia powiedzmy 3A
        Dzięki diody kiedyś dostałem od kolegi nowe tylko nie ma na nich rzadnego symbolu rozumiem że lepiej nie próbować i lepiej kupić pewne. Swoją drogą nie rozumiem sensu robienia takich diód bez symbolu

Skomentuj

Czaruję...
        X